Mi a mosási rutinotok? Illetve melyik mosószer az, ami a legjobban bevált nektek?
Megvárom, amíg összegyűlik egy-egy adag (/kifolyik a szennyestartóból), de általában hétköznap mosok, mert hétvégén gyakran nem vagyok otthon. Így viszont a mosás-száradással gyakran mégiscsak egymást érik.
Ariel fehér mosóport, Perwoll színes (Renew) és fekete folyékony mosószert használok.
Nincs egy fix rutin, akkor mosok, ha összejön egy adag és belefér nekem (nem is a mosás része, az semmiség, inkább az, hogy mikor lejár, otthon legyek és ki tudjam teregetni a ruhákat). Hétköznap is szoktam mosni, ha már látom, hogy kezd megtelni a szennyestartó.
Ariel folyékony mosószert és Coccolino öblítőt szoktam használni, nekem ezek jól beválltak.
Nincs rutin. Amikor összejön egy adag (gyerek/fehér/színes) ruha, akkor mosok.
Általában Perwollal és Silan öblítővel mosok, de a mosószerhez nem igazán ragaszkodom, van bár bevált, azt veszem, ami éppen akciós. Öblítőből mindig ugyanazt használjuk.
Akkor mosok, ha összejön egy teljes, legalább 3/4 adag, 2-3 db-al nem indítok mosógépet.
Persil sensitive kapszula a fehérekhez, Persil color kapszula a színesekhez és fekete gél (DM-es) a feketékhez. Öblítő kék Silan
Akkor indítom, ha valamely fajtából összejött egy mosógépnyi.
Mosódiót használok, nem közvetlenül a ruhák közé dobva. 6-8 szemből főzök "teát" kb 1,5 deci vízzel, a főzetet leszűröm, adok hozzá 1 evőkanál ecetet, és háromfelé osztom kis üvegekbe, majd berakom a hűtőbe. Egy-egy kis üveg egy mosásra elég, olyan lapos, hogy ha leszedem a tetejét, akkor pont befér a mosószeradagolóba, bőven kiöblíti belőle a gép miközben szivattyúzza a vizet.
Az ecet és a hűtő azért kell, mert szerves anyagról beszélünk, ezek nélkül rövid idő alatt megromolna, rossz szagú lenne.
Ha világosat vegy fehéret mosok akkor nyomatok mellé két teáskanál nátrium-perkarbonátot is, mert a mosódió-tea egy barnás színű lötty, a fehéreket megsárgítaná hosszú távon.
Öblítéshez Cleanne öblítőt használok, némi ecettel keverve. Ezeknek nem olyan brutál erős és természetellenes illata van, mint a legtöbb öblítőnek, én nem szeretem, ha ontja magából a ruha az öblítőillatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!