Mennnyi időközönként mossátok ki magát az ágyneműt?
Csak akkor szoktam kimosni ha valami a huzaton át beszennyezte. Pl. amikor kicsi volt a gyerek és bepisilt vagy ha ráömlik valami. A párnát szoktam időnként mosni, mert az izzadtság átmegy a huzaton és elszennyezi, el is színezi a párnát magát.
A napra kell kitenni, szellőztetni kell. Vannak olyan paplanok amiket mosni nem is lehet mert tönkremegy - csak vegytisztítás a jó hozzá. Van paplanom amit simán ki lehet mosni és könnyen szárad is. De a többi az mosás közben becsomósodik, már nem lesz olyan mint volt, hiába szárad meg. Párnánál is nagyon kell vigyázni a mosásra is meg a szárításra is, hogy ne menjen tönkre. Az én párnám gyakran kellene mosni, ezért dupla párnahuzattal alszom, hogy erre ne legyen szükség és mindig 2 huzatot cserélek rajta. Így ami átmegy a külső, szép huzaton azt megfogja a belső erősebb, sima fehér huzat.
A matrac huzataimat évente vagy mikor koszosnak látom. A takarót, és a párna külső saját huzatját fél évente a kispárnával együtt. De maga a nagy párna töltete nem mosható.
Bár lehet hogy gyakrabban kéne
2-3 hetente mossátok a huzatot? Az kemény :DD 3 hetes izzadság, meg még ki tudja miféle testvedvekben fetrengtek? Hát a disznóim külömb ólban élnek ezek szerint.
Évi 3-4 alkalommal mosom. Ami nem mosható azt befújom ecetes-öblítős kotyvalékkal és rendszeresen szellőztetem.
Télen is kiviszem szellőzni - persze szép időben, nem ködben, meg nem akkor amikor a szomszéd a lengyel tojásszénnel begyújt. Jó friss illata lesz a hideg téli napon.
#8: Én inkább a saját ttestnedveimben fekszek, mint ragacsos öblítőben, köszi.
2 hétnél gyakrabban abszolút indokolatlan ágyneműt cserélni, ha nem fosol hugyozol magad alá.
Mi tisztán fekszünk az ágyba, nincs semmi betegségünk, ami miatt extrém módon izzadnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!