Létezik olyan fehérítő, ami tényleg csinál is valamit?
Eddig kétféle port próbáltam, egyáltalán semmi hatásuk nem volt a ruhákra. Olyasmikre gondolok, hogy teafolt a konyharuhán, mosástól megszürkült fehér ing, sminkfolt, stb.
Köszi, ha javasoltok valami jobbat.
A #4-es hsz-ban írtam, hogy olyat próbálj ki, ami 100% nátrium-perkarbonát, nem pedig vmi keverék.
És valószínűleg nem akkora mennyiségben kell használni, ami a neten kering.
Sajnos rengeteg helyen rosszul van leírva, hogyan kell helyesen használni.
Ugyanis ennél nem mindegy.
Ahogy más hasznos írta ennél a kérdésnél, hideg áztatást kell csinálni.
Ne langyos, meleg vagy forró vízbe tedd a nátrium-perkarbonátot. Fogsz egy lavórt vagy amiben áztatni szoktál. Bőven kell bele nátrium-perkarbonát. Engedsz rá vizet. Ez nem oldódik azonnal. Beleteszed a textilt.
Otthagyod egy éjszakára. Ha néha ránézel közben, olyan lesz a víz, mintha pezsegne.
Akkor "dolgozik", hat.
A további teendőket (is) már szépen összefoglalta egy másik hsz.
Pecsétet, foltot is nagyon jól kitisztítja.
Ezen kívül mi is az Aldiban kapható Tandilokat kedveljük.
Visszatérve a nátrium-perkarbonáthoz: nézz ezzel kapcsolatban a neten kísérleteket.
És a tárolása nem mindegy, páramentes helyen célszerű tárolni!
Igen, van különbség. A fehér flakonos kimondottan textíliákhoz való.
A minap áfonyalevet öntöttem a ruhámra. A cucc barna volt, eddig csak fehérekhez használtam. Dehát nem jött ki semmivel. Egy életem, egy halálom, kipróbáltam. A folt kijött, a ruha színét nem bántotta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!