Mindig is meg volt a kertesházban-lakásban élők közötti ellentét?
Általában a házban élők szeretnek kicsit fellengzősen viselkedni, és megmosolyogják az embert aki 20-40 év lakásban eltöltött idő után váltana egy nagyobbacska házra, ~1000m2 körüli telekkel.
Mitől érzi magát többnek az aki mindig is házban nevelkedett, de nem foglalkoztak a családjával nagy földdel, állatokkal?
Locsolgatás, fűnyírás, dísznövények ápolása közel áll hozzám, normálisan megcsinált tetőről meg nem fog leesni a cserép, és amit lakásban el lehet végezni, az háznál is javítható, kazánhoz meg a szerelő ért.
milyen ellentétről beszélsz? Nem tudok ilyenről. A panel az panel, az összes előnyével-hátrámyával...a családi ház pont annyi előnyt rejt, mint hátrányt...
Asszem neked fogalmad sincs a kertes házak fílingjéről..az 1000nm telek pedig nem nagy szám, nekem is ekkora van. Talán a kocsibállás a nagy előny, de a többi?
És ebből te levontál egy ilyen következtetést, mintha a KSH készítette volna a felmérést.
Miért érdekel téged, hogy mit mondanak mások? Egyeltalán mi közük hozzá. Ha te kertes házba akarsz költözni, akkor költözz. Nehéz lesz, baromi sok munka van egy házzal, ha nem akarod, hogy egy putri legyen, de ha mások meg tudják csinálni, akkor te is!
Családi házban nőttem fel, nem láttam konkrétan ellentétet a családi házas és lakásosok között.
Ami lehetne az maximum annyi, hogy nálunk a családi házas övezetben egyre több a társasház, és egy kisebb(!) részük nem nagyon vágja, hogy a kertes ház kinti, időnként zajos tevékenységgel jár együtt. De ahogy mondtam, ez messze a kisebbség.
Az meg hogy valaki elmondja, hogy családi ház és kerti munka panel után sokk lehet, nem ellenségeskedés, hanem tény. Férjem klasszikus panelgyerek, és öt négyzetméter fűnyírásban el akar halálozni minden alkalommal :-)
születésemtől falun éltem. Ide is építkeztem. Én csak azt vettem észre,hogy a városból falura költöző új lakók mindig rinyálnak a falu facebook csoportjában a zajok miatt. Fűnyíró, flex, láncfűrész, kutya ugatás a falusi élet velejárója. És nálunk vasárnap 8-12 között is lehet fűvet nyírni rendelet alapján :)Sőt sombaton sokszor 7 kor mennek a fűnyírók mert senki sem akar a tűző napon füvet nyírni.
A régi háznak 1300m2-es telke volt, dimbes dombos terület, bokrokklal, jó nagy árokkal a ház előtt, és még a ház mögött is kellett nyírni és lett belőle kb 1600-1700 m2. Ez minden héten 4,5 óra folyamatos nyírás, utánna gépek takarítása max 30 perc. Most az új háznál összesen van 400 m2 fű sík egyszerűen vágható területen, max 30 perc összesen.
És ezek azok amikkel a lakásban felnövő emberek nem számolnak, vagy nem olyan mérékben mint hogyan kellene. Ha pedig kimarad 1 hét a fűnyírásból akkor jóval lassabban lehet tólni a gépet, tehát tovább tart. Sőt nagy esők után sokszor 2-3 napalatt többet nől, mint egy átlag héten, azaz ilyenkor heti 2x is le kell vágni.
9+
Aztán ott van még a fűtési szezon.
Nagyon sokan vissza álltak fára a gáz probláémák miatt, mivel a vegyes kazánok szinte minden 20+ éves háznál még megvannak. Mivel a többség okos volt és nem dobták ki mikor átáltak gázra. Meg egy kicsit gazdálkodó udvarban mind keletkezik annyi gally, ág stb, hogy szeptember-októberi hónapokat kifűtik vele. vagy gyűjtósnak használják télen.
Falun általában már tél végén március-április körül meghozatják a téli tüzelőt, ha rönkbe jött ösze rakják és várnak vele kb őszig és elkezdik összevágni. Többnyire ekkor indul a lánc fűrész szezon. Persze vannak olyanok is akik 2 évet szárítják a fát mielőtt eltüzelik. A régi szomszédom 30 erdei m3 fát vett rönkbe tavaj az áremelkedés előtt ,és évi 5m3-t tüzel el ha ki van szárítva. Ő teljessen vissza áll a régi rendszerére, hogy 3 évnyi tüzelőt tart készleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!