Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ilyen drága már a fűvágás?

Ilyen drága már a fűvágás?

Figyelt kérdés

Kihívtam egy fűkaszást aki damilossal vágná. Azt mondta hogy az elfogyott benzin alapján kéri majd el a pénzt. Literenként 4000-ret.

Vagy azt mondja megsaccolja az egész árat (azt nem írom le mert felesleges) de úgy valószínű rosszabbul járok kicsit (elég nagy terültet és nagy a fű).

A nagy kérdés az hogy jó a 4000 Ft-os literenként? Mert én egy kicsit soknak tartom, de azt mondja kopik a damil is stb.

Jó ez az ár? Vagy megéri mástól is megkérdeznem?

2023. máj. 30. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%

Egy liter benzinnel 3 órát lehet nyeszetülni, akkor tisztán marad neki 1000 ft/óra haszon. A hülyének is megéri! Bár nagy füvet nem szoktak vállalni sokan mert tönkrevágja a szöghajtást, de az 1000 ft-os rezsiórabérből hamar összejön egy új 200 000 ft-os kasza. A damil kopik de filléres költség, csak át akar vágni a haszonleső vállalkozó. Jó hogy előadta hogy kenőzsírt is venni kell, meg szervízelni is kell néha a gépet.

Számold csak ki 500 ft a benzinm de a mocskos vállalkozó 4000 ftot akar elkérni érte a lehúzós vállalkozó.

2023. máj. 30. 14:07
 2/11 Pszichológus atya ***** válasza:
33%

Persze, kijön valami amerikai V8-assal már a kiszállási díjban benne van 10 liter benzin.

Nyugodtan küld el az anyjába, olyat keress aki óra- vagy területi díjat ad meg.

2023. máj. 30. 14:08
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Mindennek az ára emelkedett, akkor fűkaszázás ára miért ne lenne több? Amúgy a damil se filléres költség, elnézést kívánok. Kopik a gép, a dolgozónak is van órabére, benzin és olaj kevérék se olcsó+kiszállási díj. Ha drágálod vegyél egy fűkaszát, és csináld meg magadnak.
2023. máj. 30. 14:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A liter az nem mond semmit.

Tehát vagy órabérben, vagy egy végösszegben érdemes megállapodni.

Arra persze számíthatsz, hogy újra kinő és újra fizethetsz majd.

2023. máj. 30. 15:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Azt mondta hogy kb 1 óra alatt megy el az 1 liter benzin. Akkor ha úgy nézzük órabérbe jó lenne a 4000 óránként?

Egyébként köszönöm a válaszokat.

2023. máj. 30. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem sok. Abszolút nem.

Igen, drága sajnos a fűvágatás.

Én úgy hallottam, hogy aki órában kéri az 4-5.000ft.ot kér óránként.

Gép, fű függő, de egy liter benzint gép függő, de akár 30-40perc alatt el lehet használni. Aki egészséges, pláne ha férfi, vegyen egy középkategóriás gépet és nyírja le. Én pl. még élvezem is a dolgot. Annyi, hogy sajnos nem kérhetek érte semmit, mert a szüleim területét vágom.

2023. máj. 30. 15:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon köszönöm mindenkinek a választ.
2023. máj. 30. 15:46
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

Ez ma Magyarországon már luxusnak számít, ahogy a takarítás is.

Ha nincs időd, kedved, vagy esetleg géped hozzá, akkor bizony meg kell fizetni.

2023. máj. 30. 15:51
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Úgy jössz ki a legolcsóbban, ha vásárolsz egy gépet és lenyírod.

Avagy legyomírtózod.

2023. máj. 30. 15:57
 10/11 NTBS ***** válasza:
Igen, én magamnak vágom.
2023. máj. 30. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!