Hogyan osztod be a házimunkát?
Mindent egyszerre. Péntek munka után beindítom a mosógépet, kitakarítok. Utána az egész hétvége szabad. Kb. 3 óra.
Mosni persze szoktam hét közben is, ha sok összegyűlik.
Konyhában minden főzés után letakarítom a tűzhelyet, a pultot. Így nem lesz sose nagy kosz a heti takarításra, csak por.
A fürdőben is minden fürdés után körbetörlök mindent, hogy ne álljon rajta a víz és ne vízkövesedjen.
Ma már másképpen, mint amikor kicsik voltak a gyerekek, már kevesebbet kell takarítani és más gépeim is vannak hozzá meg nem is egyedül kell csinálnom.
Mosni hétköznap is szoktam hogy ne torlódjon fel hétvégére az egész. Takarítás általában hétvégén, ha van valami "esemény" jön vendég vagy hasonló, akkor hétköznap is.
Főzés, mosogatás ahogy szükséges, folyamatosan. Van automata porszívónk, azzal elszórakoznak a gyerekeim meg a párom, van szárítónk, vasalnom ritkán kell. Azt általában késő este szoktam csinálni ha muszáj, mert akkor tudok közben filmet nézni a tévében.
Alapvetően rendetlen típus vagyok és utálok takarítani, amióta nagyok a gyerekek és nem fontos hogy a padló is tiszta legyen, csak annyit takarítok amennyit feltétlen muszáj. Eleve olyan a ház, hogy ne látsszon meg minden apró kosz azonnal. Ilyen a járólapunk, simán bejárhatunk cipővel a házba, nem látszik. Ilyen a fürdőszobánk, a csempén sem látszik a folt és a zuhanynak is opálüveg ajtaja van, azon sem, nem kell törölgetni.
Főzni ételtípustól függően naponta, kétnaponta szoktam. A férjem jár lista alapján bevásárolni, mert ő élvezi az ilyesmit, én meg utálom.
Takarítani hét közben takarítunk - kizárt, hogy ez legyen a hétvégi programunk - aminek valójában az ad alapot, hogy mindenki elpakol maga után, tehát soha nincs kupleráj, pakolgatni nem kell. A lakásban nem járkálunk cipőben, a zárt teraszon van a cipősszekrény.
Nappali heti 2x porszívózva és a por letörölve.
A hálókat kéthetente porszívózzuk, amikor ágynemű húzás is van, portörlés hetente.
Fürdőt, klotyót, konyhát rendben hagyjuk magunk után, kád, zuhanyzó, vécé mindig tiszta így.
Nagytakarítás egy évben 2x, tavasszal (leginkább húsvét előtt) és ősszel, október-novemberben. Decemberben már nem érünk erre rá.
Ablakot minden 3-ik hónapban tisztítunk, ez elég is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!