Miért kell szemeteszsák a szemetesvödörbe?
Természetesen tudom, hogy egy bekötözött zsákból kevésbé jön ki a szag, mint egy nyitott vödörből. De azt is tudom, hogy ez a zacskózás kb 15-20 éve jött ennyire divatba. Gyerekkoromban, a 90-es években nem is lehetett kapni szemeteszsákot. Tettünk egy újságot a vödör aljába, hogy ne ragadjon bele minden, aztán kiborítottuk a kukába vagy a ledobóba és el volt intézve. Legfeljebb néha ki kellett mosni a vödröt, de azt most a zacskó után is ki kell néha.
Ismerőseimet arról is nehéz meggyőzni, hogy legalább a komposzt gyűjtő kukába ne tegyenek nejlont. A nejlon úgysem komposztálható és ezek a vékonyak nem is moshatóak. A vödröt ki tudom törölni egy ecetes papírral. Az ecetes papír szintén komposztálható.
Vidéki rokonom azért nem komposztál, mert szerinte az büdös. Mindezt úgy, hogy gyermekkorában tartottak állatokat és a trágyadomb ott volt az udvar közepén. A trágya domb akkor senkit nem zavart meg a pottyantós budi sem. És mondja ezt a büdös komposztot pont nekem, miközben mi itt a városban közösségi komposztot üzemeltetünk. És közben néha kér tőlünk komposztot, mert az meg milyen jó.
Értitek? A lakótelepről visszük a komposztot vidékre. Margit, noormáális???
Mikor és miért lettek az emberek ennyire kényesek és körülményesek? Mikor és miért távolodtunk el a természettől ennyire?
És közben nem értjük, hogy miért tartunk ott, ahol.
Kérdező, te beteg vagy, fordulj orvoshoz.
A szemét nagy részét nem az emberek termelik, hanem az üzemek.
Az ember igen kevés esetben választja meg, milyen csomagolásban van a termék, amit vesz.
Zacskót egyébként cellulózból is lehetne gyártani, ami teljesen lebomlik, vagy normál fa alapú papírból polimerbevonat és festék nélkül.
De műanyagból könnyebb agymosó csillivilli szines csomagolásokat készíteni, ami sokszor 5x akkora, mint maga a termék.
23-as. A kerti hulladékot miért nem komposztálod a saját kertedben vagy miért nem használod mulcsként?
Az megvan, hogy ha így tennél, akkor virágföldet és virágtápot is sokkal kevesebbet kéne venni, ha kéne egyáltalán?
23-s
Mert ha kerti hulladékod van, akkor kerted is van.
Egy komposztáló minden kertben elfér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!