Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért büdösek a ruhák mosás után?

Miért büdösek a ruhák mosás után?

Figyelt kérdés
Folyékony arielt+silan sensitivet használok.
2010. okt. 8. 17:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy koszos a mosógéped.

Lehet, hogy túl lassan száradnak.

Lehet, hogy nem használsz elég mosószert. (de valószínűtlen)

Lehet, hogy túl sok ruhát raksz a dobba.

Lehet, hogy valami elromlott a mosógépben.

2010. okt. 8. 17:49
 2/11 anonim válasza:
0%
ugyan ez van nálunk is. nincs semmi baja a mosógépnek. a folyékony mosószertől van az a furcsa szag, szerintem hanyagold, mert szerintem is büdös a ruhákon.
2010. okt. 8. 18:42
 3/11 anonim válasza:
28%
vagy lehet hogy amikor lejárt a mosógéped akkor egy kicsivel később (vagy el is felejtetted) vetted ki őket és megbüdösödtek
2010. okt. 8. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
használj ölblítőt
2010. okt. 9. 08:57
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
Mert nem száradnak elég gyorsan. Próbáld meg egy olyan helyiségben kiteregetni őket, ahol tudsz ablakot nyitni, hogy szellőzzön és félidőben amikor a ruhák teteje már száraz, átforgatni őket. Így nem lesznek büdösek, de nem lesz olyan intenzív illatuk mint amikor nyáron meleg, szellős idő van és extrém gyorsan száradnak meg.
2010. okt. 9. 12:16
 6/11 anonim válasza:
100%
Nálam is volt ilyen probléma, de mivel mindig pont ugyanazok a ruhadarabok büdösek, szerintem az anyaggal van baj. Nyáron is ugyanúgy büdösek, ha napon 10 perc alatt megszáradnak, mint bent a szobában. Újabban vízlágyítót is használok, attól sem sokkal jobb, más fajta öblítőt, más fajta mosószert is használtam. Az egyetlen ami segített az az, hogy visszaraktam a gépbe, de csak öblítés-centrifugálás rövidprogrammal, nem mosással.
2010. okt. 11. 06:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen gondom. Akkor szűnt meg, amikor a mosógép kifolyó csövét elkezdtem a wc-be tenni a fali bekötés helyett.

A falban lévő szűrő állandóan eltömődik a sok szösz miatt, ami a ruhákról, takarókról lejön, hetente tisztíthatnám, de tisztítani csak csavarozással lehet. Ja, és 2-3 havonta egy ecetes mosást csinálok vele.

Amúgy a folyékony mosószertől nem lesz büdös a ruha! Nekem az Ariel nem igazán jött be, néhány öblítővel olyan fura szagot csinálnak együtt, hogy nem bírtam. Én Tomi colort használok, a sima fehér Lenor-al.

És ahogy írták előttem is, attól is lehet még büdös, ha nagyon megtömöd a gépet, nem tudja a víz rendesen átjárni a dobban lévő ruhákat. Úgy kell megpakolni, hogy a kezedet még kényelmesen be tudd dugni a ruhák közé, ne szoruljanak.

2010. okt. 11. 10:11
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem száradás során büdösek, hanem már mosás alatt... ahogy rögtön kiveszem a gépből.

Csináltam egy ecetes átmosást. És ariel helyett vettem Dreft-et. Most egész kellemes illatúak lettek a ruhák. Remélem így is marad:)

2010. okt. 11. 16:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is a mosószer váltás segített ezen a problémámon. Viszont nem értem, hogy mi alapján lehet válogatni, mert nekem meg pont az Ariel+Silan kombó vált be. :)
2010. okt. 12. 17:46
 10/11 anonim ***** válasza:
az arieltől nekem mindíg büdösek voltak a ruháim :(
2010. okt. 20. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!