Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért nincs elterjedve a mosódió?

Miért nincs elterjedve a mosódió?

Figyelt kérdés
Én pár hónapja használom és egyelőre úgy néz ki bevált, csak a fehéreknek nem a legjobb. Miért nem használják többen a sok vegyszer helyett?

2023. ápr. 8. 09:25
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
87%

Tesztek,alapján semmit sem mos ki. Még a gesztenye is jobban teljesít,azt meg nem kell szállítani, hanem itthon is van.

A teszteket háztartásokba teszteltették, és többször volt labor teszt is. Kb mintha sima vízzel mosnál.

A mosógépb lerakódik teljesen, gyorsan szürkít és lepedékes lesz a ruha. Mivel tiszta szerves, így gyorsan rothadásnak indul a mosógépbe is a maradék.

2023. ápr. 8. 18:41
 42/58 A kérdező kommentje:
Érdekelne a forrás erről a tesztről.
2023. ápr. 8. 18:49
 43/58 anonim ***** válasza:
77%
Te meg mutass már egy tesztet, ami bizonyítottan kimutatja, hogy azért haltak meg tömegesen az emberek, mert megmérgezte őket a kimosott ruha!
2023. ápr. 8. 19:23
 44/58 A kérdező kommentje:
Kiforgatod amit írtam és nem látom a forrást 😀 Valószínűleg valami mosószergyártó cég által pénzelt teleshopos reklámnak dőltél be, mert én szinte semmi negatívat nem találok róla azon kívül hogy a fehérekre nem ajánlják meg hogy néhol körülményes lehet beszerezni
2023. ápr. 8. 19:29
 45/58 anonim ***** válasza:
85%

Megmutatod a képet, mi az, amit használsz? Én vettem, 1. semmit nem mosott ki, 2. egy nagy labda, ami szétverte a dobot. A használati útmutató szerint tilos is a gépbe kemény szilárd dolgot tenni.

De ha másról van szó, hadd lám, mi az!

2023. ápr. 8. 23:15
 46/58 A kérdező kommentje:

Google képkeresés: mosódió. Angolul washnut, soapnut. Ugyanazt fogod látni, ami nekem is van.

Azt írják félbe kell vágni, 4-5 darabot kell tenni egy kis vászon zsákba amit küldtek hozzá és összekötni hogy ne oldódjon ki. Egy ilyen zsákkal lehet mosni 3-4 alkalommal is, de valahol 7-et is írnak.

Valószínűleg azt rontottad el hogy nem tetted zsákba csak a ruha mellé simán bedobtad, ezért írták hogy lerakódnak a mosógépben a darabjai, mert nem tudják hogy kell használni. Kb mogyoró méretű bogyók vagy kicsit nagyobb szóval nem tudom neked hogy verte szét a dobot, ha nagyobb volt az valami más lehetett.

2023. ápr. 9. 06:08
 47/58 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom mit vergődsz még mindig, a legfőbb baj vele, amit többen is írtak, meg a legtöbb fórumon is írnak: Nem mos jól, gyenge a hatásfoka! Pont.
2023. ápr. 9. 08:01
 48/58 anonim ***** válasza:
93%
Én 1x próbáltam ki. Elég is volt belőle. A ruhák szappanos érzetűek voltak utána.
2023. ápr. 9. 13:00
 49/58 anonim ***** válasza:
93%

Mi amúgy szerintem kipróbáltuk. (Lehet valami mást próbáltunk ki, de egy ismerősünk nagyon ajánlgatta a férjemnek az alternatív mosási módszereket):

Azt hiszem a vásárlásnál már elrontottuk, valami 5x8 cm-es habgömböket vettünk, amire rá volt írva, hogy ennek minden része újrahasznosítható (nekem allergia miatt egy csomó minden kiesett, amit a többség szokott venni, mert én a természetes dolgokra gyakran vagyok allergiás). Nagyjából 2-4x annyiért, mint amennyiből normál esetben mosni szoktam, mint ahogy kiszámoltuk vásárlás után. Sebaj, mi környezettudatosak vagyunk, amúgy is egy csomó pénzt “szórunk el” környezettudatos dolgokra, jó lesz ez is. Amúgy is azt vallom, hogy amit olcsóbban veszel, mint az alternatívája, annak ne dőlj be, a környezetszennyező kínai/afrikai gyerekmunkánál olcsóbban vagy rosszabb minőséget vagy szintén csak nagymennyiségben környezetszennyező holmit tudnak előállítani, ha környezetbarát cuccot akarsz venni, annak majdnem biztosan drágábbnak kell lennie.

Kerestük mire hasznosíthatjuk újra a habszivacsot, mert amúgy nekem csak ilyen nagy szemétdarabnak tűnt, pedig bele volt írva több helyre, hogy ez aztán nagyon környezettudatos. Felmentünk a netre, megnéztük a honlapon mit írnak a több oldal reklám után ki is derült, hogy nagyszerű gyerekjáték a kádba, hát kössz…

Mivel nincs gyerekünk, ezért végül kidobtuk mind a nyolc nagyszerű gyerekjátékot és a valamivel kevesebb szemetet termelő mosási technikákra tértünk vissza, amit mosókapszulának hívnak.

Később az ismerős mondta, hogy ő olcsóbban mos és amúgy nem is ezt kell venni, de utána azzal már nem kezdtünk el kísérletezgetni.

Én a ruhákon nem vettem sok mindent észre, az izzadságot nem szedte ki, de elég sok mosószer sem. A mosógép viszont bepenészedett utána, bár lehet nem ettől. Azzal küzdöttem egy darabig, de végül vettünk egy újat, mert nem tudtuk annyira szétszerelni, hogy mindenhonnan ki tudjuk tisztítani a penészt, nekem meg penészallergiám van.

Mi ezért nem használunk mosódiót.

2023. ápr. 9. 16:17
 50/58 anonim ***** válasza:
78%

46: Nem, én ezt vettem mosódió néven.

[link]

2023. ápr. 9. 17:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!