Tollpárna kimosása így jó lesz?
Figyelt kérdés
Nyáron szeretném kimosni a toll párnámat. Már közel 30 éves, ha nem több. Úgy gondoltam, kádba engedek meleg vizet, mosószódával, aztán kicsit megtaposom (itt olvastam ezt a módszert). Majd fújok rá kis fertőtlenítőt/ecetes vizet, és kint a forró napon szárítom, rázogatom. Szerintetek ez így jó lesz?2023. ápr. 7. 19:26
1/11 anonim válasza:
– max. 30 fokon, kímélő programon (gyapjú) mossa
– enzim mentes mosószerrel, öblítőszer nélkül tisztítsa
– Tipp: 2 db teniszlabdát helyezzen a dobba, amely mosás közben szétrázza a tollat és pelyhet
– SZÁRÍTÓGÉPBEN SZÁRÍTANDÓ!
– nyáron történő mosás ajánlott
– száradás után, 24 óráig tűző naptól védett helyen, szabad levegőn szellőztesse
2/11 anonim válasza:
Inkább vidd el egy tollas-paplanoshoz, aki megfelelően megtisztítja, felesleges otthon lefolytatni az egész cécót. Párnába töltve eleve nem ajánlott, ki kell venni a párnából és csak a tollat tisztítani, nem is vízzel hanem szappanos habbal és nagyon óvatosan, hogy a toll szerkezete ne szenvedjen károsodást, száraz hővel lehet az atkákat elölni, megfelelően eltávolítani a törmeléket és a megtisztított, száraz szappannal átdörgölt anginba visszatölteni .... megéri a kísérletezés ??
3/11 anonim válasza:
Szerintem jó lesz.
Ezt az állítást arra alapozom, hogy pont ma kezdtem átalakítani egy régi pufi kabátot gitártoknak. És mi jött ki a pufi kabátból? Hát tollak....
Ha a tollakat tartalmazó pufi kabátot ki lehet tisztítani kézzel mosva, vagy mosógépben, akkor miért ne lehetne a tollpárnát?
4/11 anonim válasza:
Kimoshatod, de összefog állni egy csomóba az egész, bár állítólag szárítógépben szárítva nem lesz ilyen.
5/11 anonim válasza:
Nem is tudom melyik a megdöbbentőbb,a 30 év vagy az első mosás.
7/11 A kérdező kommentje:
5 nem először lett volna mosva 😃 nincs a közelünkben sajnos ilyen tisztító. Amúgy igen, igazából kísérleteznék.
2023. ápr. 8. 08:45
8/11 anonim válasza:
A 30 éve ki nem mosott párnát a mosószóda nem fogja kimosni, meg úgy semmi sem szerintem.
9/11 anonim válasza:
Ha nem először, akkor nem értem, hogy minek a tanács. Én amúgy simán gépben mosom 40 fokon, a legnagyobb nyári melegben szoktam. Néha át kell rázogatni és semmi baja nem lesz. Néhány év alatt elhasználódnak a dolgok, szóval ha tönkremegy, kicserélem.
10/11 A kérdező kommentje:
Most írom, hogy nem 30 éve nem lett kimosva. 30 éves a párna, dw volt tisztítva. Engem csak valami házi oraktika érdekelne, hátha csinálta már valaki. Mert pl. olvastam, hogy sok helyen ugyanúgy kimossák csak utána szárítógépbe teszik. Nekem van gépem is. Ha tönkremenne sajnálnám, de annyit nem ér, hogy elmenjek tisztítóba vele. Meg tényleg ki akarom próbálni.
2023. ápr. 8. 09:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!