Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Pohár elmosásához feltétlen...

Pohár elmosásához feltétlen kell mosogatószer?

Figyelt kérdés
Rámszólt ismerős, hogy egy poharat úgy mostam el, hogy csak meleg vízzel és kézzel átdörzsölve belül és ahol a száj ér hozzá, az nem elmosás. Erre mondtam, hogy a jar csak zsírt old sokat nem tesz mást hozzá, ebből meg csak kólát ittam erre megsértődött. Velem van a gond?

2023. márc. 24. 18:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak te iszol belőle úgy mosod el ahogy akarod. Ha más is mosd el rendesen.
2023. márc. 24. 18:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Rendesen elmostam csak nem használtam mosogatószert, tudtam abba nincs fertőtlenítő.
2023. márc. 24. 18:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem fertőtlenítő kell hanem zsíroldáshoz jó anyag. Ez a mosogatószer.

A víz magában nem tudja letisztítani sem az ujjad nyomát, sem a szád nyomát, sem a velük oda tapadt kórokozókat.

Pont azért volt elég a járvány alatt is a szappanos kézmosás az állandó fertőtlenítés helyett, mert a szappan - és a mosogatószer- az a zsírt IS leoldja és vele a többi szennyeződést IS.

A meleg víz pedig nem.

Igaza van ismerősödnek.

Gyerekként én is ehhez voltam szokva, hogy csak meleg vízzel elmostuk a poharat, rám is rámszólt miatta rokonom, amikor náluk voltam.

De igaza volt. Kell egy minimális mosogatószer is ha valóban el akarod mosni. Nem elég csak vízzel.

2023. márc. 24. 18:35
 4/12 anonim ***** válasza:
40%

Azt a poharat amit csak én használok nem mindig mosogatószerrel mosom el.

Melóban saját , vagy eldobható műagyag pohárból iszok amiből mindig van nálam.

Vendéglátó helyen alap elvárásom ,hogy a poharak és az étkezéshez használt, eszközök, tárgyak abszolút higiénikusan legyent elmosva, lemosva. Ugyanígy vagyok ezzel társaságban is. Természetesen családtag vagy barát poharából ittam már én is.

Egyébként a mosogatószerek nagy részében, van antibakteriális cucc.

Nem vagyok hipochonder.

Az általad említett mosogatószer márka is gyárt antibakt tartalmú készítményt. Pl jar extra hygiene.

2023. márc. 24. 18:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2023. márc. 24. 19:02
 6/12 anonim ***** válasza:
98%
Igen, veled van a gond. Elég gusztustalan ez így, pedig nem vagyok tisztaságmániás. Mosd el rendesen, szivaccsal ÉS mosogatószerrel.
2023. márc. 24. 19:03
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Saját magad által használt poharaddal valóban azt csinálsz, amit akarsz. Az emberi bőrben nagyon sűrűn vannak faggyúmirigyek és ivásnál is kerül faggyú a pohárra.
2023. márc. 24. 19:47
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
Ezért nem iszok szívesen vendéglátó ipari egységben pohárból, ott is sokszor csak ellötybölik, garantált az afta...
2023. márc. 24. 20:59
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem mosogatás, igénytelenség.
2023. márc. 25. 08:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Én mosogattam el, csak siettünk és az utolsó pohár volt, a mosogatószer meg pont kifogyott a szivacsból. Beismerem, hogy hibáztam, azóta bűntudatom van egy ilyen kicsi dolog miatt :D
2023. márc. 25. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!