Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek ez életképes...

Szerintetek ez életképes ötlet, elképzelés lehet?

Figyelt kérdés
Túl sokat költünk kajára, de én nem igazán tudok és utálok is főzni, meg időm sincs rá. Arra gondoltam, hogy szerezni kéne egy nyugger nénit, aki mindennap főzne nekünk, cserébe minden kajából ugyanúgy kapna ő is, tehát az étkezése 0 Ft-ba kerülne neki, nekünk pedig megérné így is, mert a főzés olcsóbb, mint rendelni a kaját. Szerintetek ez életképes ötlet, lenne rá jelentkező?
2022. nov. 9. 00:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
8-as, kösz az ötletet, de teletál kilőve. egyrészt undorító az egész, másrészt megfosat, már többször, több településen élve próbáltuk, mindenhol ez volt. Soha többé.
2022. nov. 9. 10:22
 12/19 A kérdező kommentje:
Ha kifőzdéből hozzák, akkor kb. 300 Ft a kiszállítás, plusz a borravaló, tehát 5-600 Ft csak a szállításra. Sőt egyes helyeken még a csomagolást is felszámítják.
2022. nov. 9. 10:24
 13/19 anonim ***** válasza:
77%
Azért az nem olyan mintha magadnak főznél. Én dolgoztam konyhán sokan meg se ennék, ha látnák, miket csinálnak a kajákkal. Amúgy meg, honnét tudod, hogy a nyugger nem nyalná a kanalat meg? :D
2022. nov. 9. 10:33
 14/19 anonim ***** válasza:
95%

Az a helyzet, hogy én nyugger vagyok és piszok jól főzök. A havi étkezésem mindennel együtt (gyümölcs, desszert, reggeli-ebéd-vacsora) maximum 40 ezer.

Ebből az ebédjeim max 25 ezer.

KIZÁRT, hogy ezért a havi 25 ezerért bevállaljak ilyen elköteleződést!

Nem lehetek beteg, nem lehetek szabad, nem mehetek az unokákhoz, vagy nem vigyázhatok rájuk ha betegek, én nem mehetek orvoshoz, nem ehetem 2 napig ugyanazt, nem ehetek hideget, mert van egy vállalásom felétek.

Lehet tartani bejárónőt, vagy főzőasszonyt, de annak az ebédjén túl még fizetni kell. Akkor viszont már nektek nem éri meg, mert gyakorlatilag annyi, mintha naponta étterembe járnátok.

A 4-es válaszoló kivételesen szerencsés a szomszéd bácsival, egyáltalán nem "sima ügy" az ilyesmi, hanem ritka mint a fehér holló!

2022. nov. 9. 10:48
 15/19 anonim ***** válasza:
88%

Lehet ilyen, de ritka szerintem. Az én nagymamám imád főzni és enni is, de sosem vállalna ilyet csak a napi egy kajáért, amikor amúgy madárétkű és képes lekváros kenyeret enni 3 napig, mert éppen ahhoz van kedve. :D

Egy nyuggernek szerintem fárasztó már mindennap egy családra főzni, ezen felül pedig elköteleződés is. Az én nagyim szerintem még ránk is inkább kondérban főzne ha a környékünkön élne, csak ne kelljen mindennap nekiállni. És kisnyugdíjas nénike, aki eljárt sokáig takarítani 1-2 emberhez pár ezer forintokért, de akkor sem adná ilyenre ingyen a fejét szerintem és jól is teszi.

Mi egyébként efoodtól rendelünk ha nincs kedvünk főzni, szeretjük, sosem volt vele gondunk...

Akkor tudom elképzelni, ha mondjuk van egy nagyon jó kialakult szomszédi viszony és a nénike szívesen segítene ilyesmiben heti pár alkalommal.

2022. nov. 9. 11:27
 16/19 anonim ***** válasza:
87%

Gondolj bele Kérdező, hogy aki otthon főz családra mert 3 ember már család - annak a rezsije is több lesz pár ezerrel, mintha csak maga van.

Ha havi 50 ezret kap (-rezsije) az durván csak napi 2000 Ft neki (csak hétköznapokat számolva!) és ezért még házhoz is viszi nektek.

Nagyon nyomorultnak, de nagyon egészségesnek kell lennie annak, aki ilyet be mer vállalni még ezért a minimális 50 ezerért is, ami valójában nem is 50 ezer, hanem kevesebb.

2022. nov. 9. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok még nyugger, de ilyesmit csináltam, mert nagyon szorult helyzetben voltam. Kb. 3 hétig, utána inkább gyorsan kerestem valami olyan munkát, amiért fizetést is kapok... Mert annyira azért nem szeretek főzni, hogy napi egy tál ételért ezt kelljen tennem nap mint nap, mások kedvéért...
2022. nov. 9. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Nem, nem használja mindenki a "nyugger" szót, csak azok, akiknek bunkó a modoruk.

Tényleg furcsa, hogy szívességet akarsz kérni, de a minimális tiszteletet sem adod meg.

2022. nov. 22. 06:56
 19/19 sellolany ***** válasza:
A nyugger egy pejoratív, tiszteletlen szó. Nyugdíjas, idős ember/úr/hölgy, néni, bácsi. Ki lehet fejezni szépen is.
2022. dec. 6. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!