Szerintetek ez életképes ötlet, elképzelés lehet?
Az a helyzet, hogy én nyugger vagyok és piszok jól főzök. A havi étkezésem mindennel együtt (gyümölcs, desszert, reggeli-ebéd-vacsora) maximum 40 ezer.
Ebből az ebédjeim max 25 ezer.
KIZÁRT, hogy ezért a havi 25 ezerért bevállaljak ilyen elköteleződést!
Nem lehetek beteg, nem lehetek szabad, nem mehetek az unokákhoz, vagy nem vigyázhatok rájuk ha betegek, én nem mehetek orvoshoz, nem ehetem 2 napig ugyanazt, nem ehetek hideget, mert van egy vállalásom felétek.
Lehet tartani bejárónőt, vagy főzőasszonyt, de annak az ebédjén túl még fizetni kell. Akkor viszont már nektek nem éri meg, mert gyakorlatilag annyi, mintha naponta étterembe járnátok.
A 4-es válaszoló kivételesen szerencsés a szomszéd bácsival, egyáltalán nem "sima ügy" az ilyesmi, hanem ritka mint a fehér holló!
Lehet ilyen, de ritka szerintem. Az én nagymamám imád főzni és enni is, de sosem vállalna ilyet csak a napi egy kajáért, amikor amúgy madárétkű és képes lekváros kenyeret enni 3 napig, mert éppen ahhoz van kedve. :D
Egy nyuggernek szerintem fárasztó már mindennap egy családra főzni, ezen felül pedig elköteleződés is. Az én nagyim szerintem még ránk is inkább kondérban főzne ha a környékünkön élne, csak ne kelljen mindennap nekiállni. És kisnyugdíjas nénike, aki eljárt sokáig takarítani 1-2 emberhez pár ezer forintokért, de akkor sem adná ilyenre ingyen a fejét szerintem és jól is teszi.
Mi egyébként efoodtól rendelünk ha nincs kedvünk főzni, szeretjük, sosem volt vele gondunk...
Akkor tudom elképzelni, ha mondjuk van egy nagyon jó kialakult szomszédi viszony és a nénike szívesen segítene ilyesmiben heti pár alkalommal.
Gondolj bele Kérdező, hogy aki otthon főz családra mert 3 ember már család - annak a rezsije is több lesz pár ezerrel, mintha csak maga van.
Ha havi 50 ezret kap (-rezsije) az durván csak napi 2000 Ft neki (csak hétköznapokat számolva!) és ezért még házhoz is viszi nektek.
Nagyon nyomorultnak, de nagyon egészségesnek kell lennie annak, aki ilyet be mer vállalni még ezért a minimális 50 ezerért is, ami valójában nem is 50 ezer, hanem kevesebb.
Kérdező! Nem, nem használja mindenki a "nyugger" szót, csak azok, akiknek bunkó a modoruk.
Tényleg furcsa, hogy szívességet akarsz kérni, de a minimális tiszteletet sem adod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!