Hogy mossátok a ruháitokat?
Ki hogy mossa a ruháit? Például:
Színek szerint külön? Fehér, sötét, színes?
Anyag szerint külön?
Kinti benti ruhák külön?
Fehérneműk külön?
Törölközők külön?
Vagy mindent bedobtok egybe?
Míg egyedül laktam addig nem is volt szenyeskosaram, mindent egyből a gépbe dobtam, ha tele lett elindítottam 40 fokon.
Mióta van asszony azóta már háromfakkos szennyeskosarunk van:fehér, fekete, színes.
Pont egy mosásnyi hely van benne, ha megtelik megy a gépbe, 30 fokra. Kivéve ha betegek voltunk akkor 60 fokra.
Majd ha lesz gyerek megint változik a helyzet
Fehérneműk: külön, 60 fokon.
Törölközők külön, 60 fokon
Fehér ruhák: külön, 40 fokon.
Sötét ruhák: egyben. Fekete, sötétszürke, sötétzöld, meg minden más sötét szín, 40 fokon. Ha szükséges, akkor itt anyag szerint is válogatok, ha van közte kényes darab.
Világos, színes ruhák: ugyanaz mint a sötéteknél, egyben, 40 fokon, ha sz6ükséges anyag szerint válogatok.
Ágynemű: külön, 60 fokon
Mindenféle takarító, törlőkendő: külön, 60 fokon.
Ágynemű, törölközők akár egyben is (60°). Konyharuhák 90°, függönyökre külön program van 40°, minden más 30°.
Szín szerint nem válogatjuk, de ha új színes ruhát kellene mosni, forró vízben kipróbáljuk, hogy megfesti-e a vizet. Ha igen, akkor csakis színesekkel mossuk. A többi színes ruha nem engedi a színét, tehát együtt mossuk a világosakkal, akár fehérekkel is, semmi gond a beszíneződéssel.
Én így válogatom:
- világosak (ebbe mennek a fehérek és a világos színesek, egyikből sincs annyi hogy egy önálló adag összejöjjön)
- sötétek (az 1-2 piros színű cuccunk is ide kerül)
- törölközők és egyéb rongyok
- ágyneműhuzat
- kényes anyagok / farmer (ezek alacsonyabb centrin és mindig szárítás nélkül)
Színek szerint külön? Fehér, sötét, színes?
Fehér, fekete, kék, piros kupacok vannak. Fehérbe megy, ami fehér alapon mintás, és tudom, hogy nem fog. Feketébe a sötétkék cuccok is. Pirosba a rózsaszín, narancssárga, barna ilyesmik. Kékbe a kék, szürke, szürkésbarna. Az egyenlően fekete-fehér mintás ruháimat a kékkel szoktam mosni.
Anyag szerint külön?
Általában nem, de ha valamit kényesnek érzek (pl. melltartók) azokat mosózsákba teszem. A pulóvereket külön mosom, kímélő programmal, mosózsákba téve, hogy a centrifugálás ne szedje szét. Régebben nem centrifugáltam őket, de szétpárásították a lakást, meg egy örökkévalóság volt, mire megszáradtak, és úgy éreztem, hogy a sok víz miatt a szárítón úgyis kinyúlnak.
Kinti benti ruhák külön?
A kinti nadrágokat külön mosom, a kabátokat meg általában egyenként amúgy is.
Fehérneműk külön?
Nem.
Törölközők külön?
Általában igen, külön mosom 60 fokon, minden hétfőn összeszedve az összeset, de ha csak egyet akarok mosni, azt bedobom a többi közé 40 fokon.
Ariel folyékony mosószereket használok, külön fehérnek és színesnek valót, öblítőként Frosch-t. A normál öblítőkre nagyon allergiás vagyok, ha nem használok semmit, vagy ecetet, akkor nekem jobban porzanak, kopnak a ruhák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!