Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Felültöltős Whirpool mosógépem...

Felültöltős Whirpool mosógépem van, használtan vettem. Melyik programon és hány fokon mossak vele, hogy ne maradjanak foltosak a ruhák?

Figyelt kérdés
Márkás,drága mosóport használok,de hiába. Ráadásul a színesek összevesztek,a törölközők más színűek lettek...katasztrófa...
2010. szept. 27. 11:26
 1/9 anonim válasza:

Szerintem a színes ruhákat max. 40 C fokon mosd!

Volt már több whirlpool mosógépünk és azt hiszem mindegyiken a 4. program volt a megfelelő.

Sok sikert!

2010. szept. 27. 11:33
 2/9 A kérdező kommentje:
És a fehéreket,feketét,törölközőt,függönyöket??
2010. szept. 27. 11:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 3 részre szoktam szétválogatni a mosnivalót. Fehér, színes, és sötét. A fehérneműt, ágyneműt, törülközőket, konyharuhát (ami világos) együtt mosom, 70-80 fokon. A felső ruhákat, amik színesek, de világosak, azokat 40-50 fokon. A sötéteket, farmer meg ilyesmi, szinték külön, 40 fokon. Arra ügyelj, hogy ne pakold meg fullra a dobot, mert nem lesz helye a ruháknak átforogni. Nagyjából össze szoktam hajtani, és csak lazán rakom tele a dobot.

Azzal vigyázz, ha függönyt mosol, főleg ha olyat, ami nagy habot csinál, mert nálunk beáztatta a vezérlőprogramot, felment a hab, és tönkretette. Inkább mosd kádban, mosdóban, és csak centrifuga programra tedd a gépbe, ha nincs egy külön centrid.

Lehet, hogy nem ártana a gépnek egy ecetes átmosás, üres dobnál önts bele 1 l 20%-os ecetet, és 90 fokon futtasd le a programot. Nem tudom, mennyire volt rendbe téve vétel előtt, de ártani nem fog. Ja, és színeshez színes mosószert, fehérhez fehérhez valót használj. A színeshez való védi a színeket, de a fehér fehérít is egyben.

2010. szept. 27. 12:37
 4/9 A kérdező kommentje:
A sötéteket általában csak öblíteni szoktam,mert ugye azok nem koszosak,csak büdösek. De én mindent 40 fokon mosok,ez a baj akkor 70-80 fokon nem mennek össze?
2010. szept. 27. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Én mindent 40 Fokon mosok vele, s van egy ilyen ruha minta, amire állítani szoktam (fekete - fehér ing minta)

A fordulatszám be van nyomva.

Milyen foltok maradnak rajta?

2010. szept. 27. 14:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Nekem is azon van,fekete-fehér ing minta,de 40fokon a fehér ruhákból nem jönnek ki a foltok...

Kosz,sár,stb.

2010. szept. 28. 10:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Én mindent 40 fokon mosok és mindig kijönnek a foltok... arielt használok, csak ennél tapasztaltam ezt, a többinél benne maradtak, pedig próbáltam már párat.

Biztos nem pakolod túl a dobot? Szerintem nem kell a 70-80 fokos mosás, pláne nem értem, aki azt írta, hogy nem mennek tönkre a fehérneműk, azt csak a vastag pamut, len bírja ki, de ma általában az emberek nem olyat hordanak :)

Az a lényeg, hogy ha van helye a gépnek a ruhákat dobálni, akkor sokkal hatékonyabban mos. Próbáld meg, hogy kevesebbet teszel bele.

2010. szept. 29. 10:05
 8/9 anonim ***** válasza:

válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 14:56 vagyok.

Én is Ariel mosóport használok. Esetleg kipróbálhatsz folyékony mosószert, mert állítólag azért jobb,mert a mosópor nem marad benne a ruhába (a gagyi mosószereknél nekem volt, hogy a ruha tiszta mosópor szemcsés volt és moshattam újra.)

Vagy esetleg folteltávolítót tegyél a foltra, vagy vanish-t a dob belsejébe.

Amúgy tényleg nem érdemes túlpakolni a gépet, mert nem tud megfordulni rendesen a ruha.

2010. szept. 29. 10:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem pakolom túl a gépet,és természetesen külön használok mosóport a fehérhez és a színesekhez is. Persilt használok,szerintem nem ratyi. Mégsem veszi ki a koszt a fehérből...
2010. szept. 29. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!