Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » 5 kilós felültöltős mosógépbe...

5 kilós felültöltős mosógépbe hogy pakoljátok a ruhákat?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy ha bele nézel a dobba,akkor félig van a gép,vagy teli nyomod száraz ruhákkal(vagyis teljesen,annyit,amennyi bele fér és még össze tudod csukni)

Azért kérdezem,hogy jobb a mosógépnek?

Én félig rakom,nem akarom túl terhelni szegényt,mosunk minden nap.

2011. márc. 15. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Telepakolom, de csak lazán, tehát nem nyomkodom bele, csak dobálom. Igazából ezen sose aggódtam, sőt nem is tudom, hány kiló fér bele.
2011. márc. 15. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Én is mindennap mosok, aszerint tömöm meg, hogy milyen ruhákat teszek bele. Elvileg az 5 kg-os limit a száraz ruhára vonatkozik, de azért egy farmernadrág sokkal több vizet szív magába, mint egy szárazon ugyanolyan súlyú, kupacnyi nyári blúz. Szóval, én is vigyázok a gépemre, ezért ha erősen nedvszívó cuccokat (farmer, törölköző, stb.) mosok, akkor kb. félig-háromnegyedik rakom a dobot, ha pedig vékony, műszálas, kevésbé nedvszívó anyagokat, akkor telegyömöszölöm a gépet.
2011. márc. 15. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
35%
Teli szoktam pakolni, de nem megtömve. Lazán vannak a ruhák, tehát még melletük, közöttük, van hely. Egy-két ruhával rakok csak bele kevesebbet mint ami beleférne. Viszont ezt inkább azért teszem, mert mikor még úgymond színültig pakoltam, nem mindig öblítette ki a ruhából a mosóport. Mióta picivel kevesebb a ruha benne, maradéktalanul öblít.
2011. márc. 15. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
szépen lazán teli nem szabad megtaposni mert nem lessz tiszta szépen lazán ugy legyen teli
2011. márc. 15. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:
33%

Kb 3/4-ed részig pakolom, mert előfordult már, hogy nem öblítette ki rendesen a mosóport a ruhákból. Meg nem is szeretném kínozni szegénykémet, így is rendesen meg van dolgoztatva.

Ami még jót tesz neki, az a mosógép alá való szőnyeg (sokkal halkabb és nem veri magát a falhoz), illetve a Polly mosógép-tisztító, amit félévente használok azért, hogy ne legyen vízköves (e célból egyébként az ecet is megfelelő, bár én még nem próbáltam).

2011. márc. 16. 10:27
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.Akkor maradok a félig,3/4-ig rakásnál,ezek szerint nem árt neki.

Használok vízlágyítót is,meg havonta-kéthavonta átmosom ecettel.(talán ér neki valamit,bár nem tudom)

Nálam nagyon szépen kiöblíti a mosóport is,jó illatosak a ruhák,így,hogy nagyjából félig van rakva.Viszont "rövid" programon mosok általában,az kevesebb áramot eszik és ugyanolyan tiszták a ruhák.

Köszi még egyszer,megnyugodtam :-)

2011. márc. 16. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!