Milyen gyakorisággal szoktatok ajtót, beépített szekrényt, csempét...ilyeneket takarítani?
1 fővel számolok, nincs gyerek maszatolni:
Ajtókat 2 havonta, konyhai csempét 3-4 havonta létráról, lent a pultnál, mosdónál naponta, mert állandóan ráfrecsog valami.
Nyilván ha akut szennyeződés van, azt nem hagyom ott 3 hétig, mert majd akkorra van ütemezve.. Félévente szoktam a gardróbból kipakolni és visszatenni, de minden mosáskor rendezgetem a polcon összeborigatott ruhát és olyankor kisöpröm a darabkákat.
A távirányító-kilincsek-kapcsolók szentháromság hetente van hipózva, ezeket tapogatjuk legtöbbet, mégis sokan nem mossák!
A wc ülőke-közeli csempe-mosdó-tükör-kád kombó is kb. 1-2 hetente aktuális. Kb. 2 havonta van vízkőoldózás. Lefúj, 10 perc múlva leöblít.
A hűtő kérdéses nálam, hogy hogyan kellene, mert ha kinyitom, azonnal bepárásodik, kikapcsolva feleslegesen leolvadna. Kiszedem az üvegpolcokat és rekeszt, aztán belül is letörlöm, de a párával tovább élhetnek dolgok. Eddig nem volt gond mondjuk így se, de ha valami megszárad az jobban tisztul is!
Polcok, TV havonta vannak portalanítva. Ágyneműt is kb. 1-2 havonta cserélek, törcsit havonta. Meg nyilván akkor, ha pl. korábban lesz büdös vagy lezabálom..
Nem értelek kedves 5. Direkt odaírtam, hogy "ha akut szennyeződés van, azt nem hagyom ott", "Meg nyilván akkor, ha pl. korábban lesz büdös vagy lezabálom" Most pl. csak 2 hétig volt kint a kéztörcsi. Mikor reggel elmegyek és este jövök csak kb. aludni, akkor 1 hónapig van kint. Nem értem miért ne lenne ez így jó! 1 főre van kirakva egy közepes méretű és napi 2, max. 3 törölközés van benne, meg is szárad és nem használom másra.
2 hónapig aludtam az ágyneműben is húha.. Minden este megfürödve, másik ruhában. Nem izzadok le, mert megfelelő a hőfok alváshoz. Mikor beteg voltam, nyilván lecseréltem 3 nap után, mert az "akut kosz" kategóriába tartozik.. Vagy azon vagy kiakadva, hogy csak negyedévente mosom le a plafon alatti 20cm-es szakasz csempém?? Akinek festve van, az havonta újrafesti szerinted? :D
Kérem írd le, hogy mi a baj azzal, ha hetente takarítok, havonta alaposabban, a nemnormális helyeken pedig negyedévente!
Szerintem a törölközőt kivéve mindent nagyon precízen csinálsz.
Sőt, ajtókat, csempét én sokkal ritkábban szoktam.
Sziasztok.. hát én 2 hetente áttörlök mindent (nem egyszerre mert nagy házunk van ) mindennap mást.szintén 2 hete pókhálózok felénk sajnos nincsenek fecskék nagyon szaporodnak inkább a teraszon jellemző.. komolyan mondom eleinte nem bántottam őket de inkább beszipantom a porszívóval ha mégis meg látom őket .heti 2szer porszívózok a lakásban. Ebből 1 szer mosok fel hetente.. mindennap van mit csinálni ..mi 4 en vagyunk..
apa és a lányok is besegítenek
Ha arról van szó vagy később jövök haza a melóból vagy főzni kell na azt nem igazán szeretek mert megkérdezem mit ennétek hát a hajam égnek áll a nekem mindegytől😂 wc heti 1 csempétől wcig ..nem tudom kihagytam valamit ja igen az ablak pucolas azt illő lenne lassan azt havonta szoktam
Anikó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!