Hideg zsíroldó mennyire veszélyes gáztűzhelynél?
Figyelt kérdés
Letakarítottam vele pár foltot a tűzhely tetején.Rácsot nem tisztítottam, meg az égők feletti lapokat sem, a fedőlapok alá a gázégő környékére nem folyhatott szerintem. Viszont, ha megszagolom, még érzem rajta ezt a maró szagot, ami a hideg zsíroldó szaga. Igyekeztem a leírásának megfelelően bő vízzel lemosni. Ha még maradt is esetleg valamennyi rajta, az lehet veszélyes főzésnél az ételre, hogy hő hatására pl. belepárolog, belefő, vagy bármi ilyesmi?2022. júl. 29. 13:53
1/5 anonim válasza:
Induljunk ki a sütő tisztítóhabokból. Azokat befújod a sütőtérbe, hagyod a megfelelő ideig hatni, majd letörlöd. És ha elolvastad a tisztítószer használati útmutatóját, akkor tudod, hogy azt ajánlják, hogy a tisztára törlés után legalább 8 órán át szellőztesd a sütőteret, de legalábbis ne süss benne.
Ebből következhet, hogy esetedben 1-2-3 óra "szellőzést" követően használhatod a gázrózsákat. De csak akkor ha tényleg nagyon parázó tőle.
2/5 anonim válasza:
Belepárologni, belefőni semmiképp sem fog. Várjál egy kicsit, akkor elmegy a szaga.
3/5 A kérdező kommentje:
Még úgy 1,5 hétig nem tervezek vele főzni elutazás miatt, a kivárással nincs gond.
2022. júl. 29. 14:14
4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként, csak annyi volt rajta, hogy 5 percig kell állni hagyni, utána bő vízzel lemosni. Más nem, csak a szembekerülés meg hasonló baleseteket ragozta. Illetve, most látom, hogy 2018-ban lejárt :/
2022. júl. 29. 14:19
5/5 A kérdező kommentje:
Nem volt baj amúgy, átmostam párszor szódabikarbónával, mert nem jött le úgysem. Azóta már többször főztünk, nem gyulladt meg, stb..
2022. aug. 13. 14:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!