Az ecet a salátába való mert a mosógép rozsdás lesz tőle?
ruhához nem használok ecetet, csak néha, pl. itthoni cuccok, konyharuha, rongyok.
de vízkőre, ablakra, hűtőtisztításhoz mindig.
tény, hogy büdös, de hatásos.
tervezem, hogy a mosógépben is nyomatok majd egy ecetes átmosást.
egyébként ha rendszeresen tisztítjátok a mosószeradagolót, akkor nem lesz benne semmilyen trutyi. az enyém is hófehér, hetente rendesen kimosom.
Valaki írja már meg, melyik cégnek van az említett reklámja...
Vagy linket.
Nincs tv-nk, de ezt megnézném...
Köszi és bocs az off-ért
A mosógép belseje nem lehet rozsdás az ecettől. Pontosabban nem lesz rozsdásabb, mint a víztől vagy az öblítőtől. Vagy akár a levegőtől, bármitől, ami oxigént tartalmaz (lásd rozsda=fém-oxid). Na hány mosószer mos "sz oxigén erejével"?
Én anyukámtól hallottam ezt az ecettel öblítős módszert. Na, az ő ruhái valóban iszonyatosan büdösek lettek. Mert mindig túl sok ecetet öntött az öblítő helyére.
Csak annyi ecet kell, amennyi az esetleges mosószermaradékokat közömbösíti. Ezt ki kell tapasztalni, mosószertől és mosógéptől függ - nekem egy mosáshoz kb. 1.5-2 kupak kell.
Így nem lesznek se mosószer-, se ecetszagúak a ruhák, hanem valóban tiszták, tiszta illatúak.
Az öblítő és hasonló szerek reklámjainál azt valahogy sosem említik, hogy az "illatos, puha" ruhák tele vannak vegyszerrel, amik a bőrön keresztül felszívódnak amint egy kicsit leizzadsz. Itt olvasom a tanácsokat, hogy úgy lesz illatos a ruha, ha nem öblíted ki rendesen (=több vegyszer marad benne).
Aztán ugyanezek az emberek átvonulnak az egészség rovatba, hogy mitől allergiás a család. Hát például ettől.
Mikor megláttam először a reklámot, én is arra gondoltam egyből, hogy ők is gyakoriznagk:D
Persze, gondoltam, hogy csak marketing fogás, de úgy voltam vele, olcsóbb megkérdezni mint új gépet venni ha véletlenül mégis igaz.
Aki illóolajat ad az ecethez öblítésnél, az arra az illóolajra gondol amit a illóolajos mécsestartóban használnak? Vagy ez egy más fajta? Az nem érződik utána a ruha anyagában? ugyanis pl ha véletlen a kezemre megy egy kicsi is, nem lehet lemosni.
Másik, ha ecettel mos fel az ember, nem lesz nagyon ecetszag a lakásban?
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat,és előre a következőket:)
Egy válaszadónak kerestem a reklámot, és ezt találtam:) Kicsit off, de jópofasztem:)
A linkedhez: ha ecettel mosol fel a szaga nem érződik,mert nem tiszta ecettel kell felmosni és különben is ilyenkor általában szellőztet is az ember.
Én pl. a szőnyegeket és a kárpitosbútorokat is időnként áttisztítpm ecettel ( általában nyáron) és hamar elmegy z ecetszag. A kárpit viszont újra szép lesz és a foltokat is kiveszi.
Öblítésnél viszont én nem teszek illatosítót a gépbe,mert nem szeretem,ha minden illatos. Egyébként is nagyon zavaró,ha a ruha pl.narancsillatú, a kozmetikum,ami rajtam van pedig másmilyen. Inkább a szekrénybe teszek a ruhák közé parfümöt,leveldulát stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!