Az ecet a salátába való mert a mosógép rozsdás lesz tőle?
Persze, hogy azt mondják, mert akkor nem fogyna a Calgon, vagy mit reklámoznak vele.
Én még nem láttam, hogy az ecettől bármi is elrozsdásodott volna, pedig én sok ecettel dolgoztam és különféle %-sak voltak a 10-90%-ig.
Nem tudom, hogyan lehetne a mosógép rozsdás bármitől is, mikor ROZSDAMENTES acélból készítik a mosódobot és a fűtőszál sem rozsdásodik...
Amúgy én nem használnék ecetet öblítőszer helyett, mivel büdös lesz a ruha tőle, egy csöppet sem antisztatizál és nem hiszem, hogy puhává tenné a ruhákat!
Sokan VÍZKŐMENTESÍTÉSRE használják az ecetet a mosógépben (ruha nélkül egy erősen ecetes programot futtatnak le), ami lehetséges, hogy hatékony, mivel az ecet elég erősen oldja a vízkövet.
Szóval : a ruhákhoz öblítőszert használj, ne büdös ecetet!!!
Az ecet mellé illóolajat téve nem lesz büdös a mosógép, mi ecettel is kimostuk igen magas hőmérsékleten és semmi szaga.
Az öblítő pedig többet árt mint használ, mert olyan mérgező anyagokat tartalmaz ami a földbe visszaszivárogva rönkreteszi azt.
Az ecet jó még vízkőoldónak és ablaktisztítónak is vízzel vegyítve.
A reklámok arról szólnak, hogy mit vegyél meg, a gyártó érdekeit képviselik. Soha ne higgy el semmit, amit a reklámok állítanak, az csak arra jó, hogy Téged manipuláljanak.
Az ecet öblítőként mosógépbe, de mosogatógépbe is tök jó. Én azzal takarítok, fertőtlenítek, vízkőoldok, ablakot tisztítok, felmosok...
És persze a salátába is kiváló!
Egyébként, amikor megláttam ezt a bizonyos reklámot, visítottam a nevetéstől, hiszen ekkora kamut még nem láttam. A reklám lényege: "vedd meg az általunk készített, drága, agyonillatosított, hiper-szuper kotyvalékot, ami csodákra képes, és boldogabb leszel, mint valaha!"
Az ecettől nem lesz büdös a ruha,csupán tiszta,friss illatú.
Sőt,az öblítőtől a ruhák megkeményednek (a reklámok ellenére),az ecet pedig puhává teszi őket. A törülközők is néhány mosás után puhábbak lesznek. Az ecet fehérít is.
Nem kell sok ecetet tenni a gépbe,elég kevés is. Nem áll össze a gép tartályában,mint az öblítők!
Ha illatos ruhát akarsz,akkor önthetsz mellé illóolajat,de a szekrénybe is tehetsz valamilyen illatosítót.
Még annyi hasznod is lesz,hogy a vízkövet is oldja a gépben! Felesleges pénzt kidobni Calgonra!
'0 éve csak ecetet használok,nemcsak a mosásra,hanem takarításra is. Nagyon sok pénzt megspórolok,és vegyszermentes a lakásom és a holmijaink is.
A mosogepnek jo, a vizko lerakodasa miatt, de a ruhakat En nem szoktam ezzel mosni.
Akkor teszek bele egy keveset, amikor fertotleniteni szeretnek, de oblito helyett nem kellene hasznalni, de lehetseges, viszont nem kell belole 1 egesz uveg.
Több mint 2 éve folyékony mosószerrel mosunk és az őblítéshez csak ecetet használunk a bőrgyógyász tanácsára.
A mosógépnek semmi baja (mivel öten vagyunk, heti 5-6 mosás az általános, szóval ki van használva a gép)
A ruhák nem büdösek (viszont azóta nem jött elő a gyerek allergiája), sokkal puhábbak (nálunk kemény a víz, és a ruhák keménységét a szálak között lerakódó vízkő is okozza), a színük pedig nem fakul, szép élénk marad (ruhafestés után is szokták ecettel fixálni a ruhák színét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!