Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Az ecetes takarítás tényleg...

Az ecetes takarítás tényleg környezetbarát?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 13. 12:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%

"Mit vizsgáltunk?

Az ecet fertőtlenítési hatékonyságát összevetettük más olyan szerekével, amelyeket az emberek általában fertőtlenítésre használnak, ezért 5 különböző háztartási tisztító-fertőtlenítő szert teszteltünk laboratóriumban:

- Domestos Extended Power Pine Fresh

- Sanytol univerzális fertőtlenítő spray

- Frosch ecetes tisztítószer

házilag elkészíthető keverék

- 20%-os étkezési ecet

A Domestos Extended Power Pine Fresh hatóanyaga a nátrium-hipoklorit (4,5%), sokaknak a termék egyet jelent a valódi tisztasággal, ezért rendszeresen és a biztonság kedvéért bőven adagolva alkalmazzák.

A Sanytol univerzális fertőtlenítő spray hatóanyaga a didecyldimethylammonium-klorid (0,1-1%), előszeretettel fújkálják a háztartásban mindenhova, mert még az illata is kellemes. Holott mindkét említett hatóanyag asztmát okozhat, illetve egyéb egészségi problémákért is felelős lehet.

A Frosch ecetes tisztítószer hatóanyaga az ecetsav (5-10%), a termék EU Ecolabel címkével rendelkezik, ami azt jelenti, hogy független hitelesítő szervezet vizsgálata igazolja a termék környezetbarát mivoltát.

A Tudatos Vásárlók által ajánlott házilag elkészíthető keverék (melynek receptjével és egyéb praktikákkal hamarosan induló, ingyenes ÖkoKöreink egyikében ismerkedhetsz meg, ha csatlakozol) egy általános tisztítószer: egy vizes oldat, ami fele arányban tartalmaz étkezési ecetet és 5%-ban gyógyszertári alkoholt. Az étkezési ecet pedig 20%-ban ecetsavat (80%-ban vizet) tartalmaz.

Az eredmény

✓ 60 perc alatt szobahőmérsékleten az összes vizsgált szer rendelkezik baktériumölő és gombaölő hatással.

✓ A 20%-os étkezési ecet gyakorlatilag tökéletesen fertőtlenít.

✓ az 5-10% ecetsav tartalmú Frosch ecetes tisztítószer is ugyanilyen jól szerepelt a vizsgálaton, ami azt jelenti, hogy a 10%-os étkezési ecet is hatékonyan fertőtleníthet.".

Tessék egy kutatás.

2022. ápr. 14. 11:07
 22/30 anonim ***** válasza:
52%
Istenem, ilyet én is írok neked bármikor. Ez nem tanulmány, hanem reklám szöveg!
2022. ápr. 14. 11:09
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
#21: link nélkül....? Ki csinálta ezt a "kutatásT"???
2022. ápr. 14. 11:18
 24/30 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 14. 11:28
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy írták már koràbban, neked nem muszáj ezzel takarítani, nem muszáj ezt használnod. De miért próbàlod ennyire meggyőzni a másikat ha nincs is igazad? Korábbi kommentekben említették a kutatást, azt másoltam be, de tessék, itt a link is hozzá. Erre is jön majd valami értelmetlen komment az biztos. A mindmegette.hu meg nem hivatalos forrás onnan ne másolgassunk már be :D
2022. ápr. 14. 11:32
 26/30 anonim ***** válasza:
68%
Már bocs, de ez egy laikus "háztartási" teszt, semmi tudományos háttere nincs.
2022. ápr. 14. 11:33
 27/30 anonim ***** válasza:
50%
Azt gondolsz amit akarsz, én itt befejeztem a sok tudatlannal a vitát :) szép napot mindenkinek
2022. ápr. 14. 11:35
 28/30 anonim válasza:

Itt aztán mindenről volt szó gyerekek csak éppen tematizálva nem volt hogy miről is vitatkoztok. Akkor ezt megteszem én:

Szóval 3 tulajdonsága van alapvetően a tisztítószereknek ha azt akarjuk megtudni mennyire környezetbarátak.

(igazábol csak kettő de ha a harmadik nem teljesül akkor használni is felesleges így onnantól irreleváns hogy mennyire környezetbarát vagy nem)

1: Mennyire szennyező a gyártása

2:Mennyir szennyező a LEBOMLÁSA

(és ezt nem mondta senki holott elég sarkalatos pontja a környezetbarátságnak hogy mi milyen anyagokra bomlik hulladékként)

3: Értelemszerűen hogy mennyire baktericid, fungicid, virucid hatású. Mennyire oldja a vízkovet.

Ezekbe bele kell menni egyenként szétszálazva különben érdemi vita helyett csak veszekedés megy.

2022. máj. 21. 02:06
 29/30 anonim ***** válasza:
Aztán mondja már meg valaki, hogy amit baktériumokkal állítanak elő, az mennyire lehet antibakteriális? Csak én érzem az ellentmondást?
2022. máj. 22. 11:00
 30/30 anonim válasza:
50%

"Aztán mondja már meg valaki, hogy amit baktériumokkal állítanak elő, az mennyire lehet antibakteriális? Csak én érzem az ellentmondást?"

Igen, csak te. Ez pont az a téma ahol a "józan paraszti ész" sokszor hibás következtetést eredményez.

2022. máj. 22. 11:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!