Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Büdös mosogatót hogy lehet...

Büdös mosogatót hogy lehet szagtalanítani?

Figyelt kérdés

Hétvégén kipakoltam a hűtőből mindent ami már nem kell. Volt 1-2 szószos üveg aminek az alján maradt szósz amit már nem akarunk megenni. Ezeket kikotortam, az üveget kiöblítettem, utána hagytam ázni kicsit a mosogatóban. Azóta ezeket ki is dobtam, eltűntek a lakásból. (Tahini és mustár volt az üvegekben.)

A mosogatónk viszont azóta gyötrelmesen büdös, olyan szaga van mint egy lelakott nyilvános wc-nek, borzalmas!

Amit már próbáltam:

- súrolás mosogatószerrel

- súrolás konyhai tisztítószerrel

- súrolás ecetes tisztítószerrel

- súrolás szódabikarbónával

- bedugtam a lefolyót, feltöltöttem az egészet ecetes vízzel, állni hagytam egy darabig, utána kisúroltam

- fertőtlenítős súrolás

+ a biztonság kedvéért körbeszaglásztam mindent, de biztosan a mosogatóból jön a szag

Ezek után még mindig erősen bűzlik!! Amúgy csillog-villog, tisztának tűnik, de rettenetes szaga van. Még nem találkoztam olyannal, amin az első két lépés ne segített volna. :(

Ha ezek nem működtek, akkor mivel próbálkozzak még??

2022. márc. 24. 12:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Próbáld meg lefolyótisztítóval. Ha nem segít szedd szét a szifont.
2022. márc. 24. 23:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Sparban lehet kapni Lefolyócső-tisztítót, ez egy narancssárga kis flakon kék kupakkal.

Granulátum, kb 2 kupaknyi kell belőle és le kell önteni vízzel, elkezd majd pezsegni, gázt is termel ezért mindenképp nyiss ablakot! Kis idő múlva jól le kell öblíteni és kész.

Időnként használom, mert mindent felold, pl a hajszálakat a fürdőkád lefolyóban, a konyhában is minden zsíros maradványt lepucol a lefolyóban.

Próbáld ki, nekem bevált

2022. márc. 26. 17:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!