Büdös mosogatót hogy lehet szagtalanítani?
Hétvégén kipakoltam a hűtőből mindent ami már nem kell. Volt 1-2 szószos üveg aminek az alján maradt szósz amit már nem akarunk megenni. Ezeket kikotortam, az üveget kiöblítettem, utána hagytam ázni kicsit a mosogatóban. Azóta ezeket ki is dobtam, eltűntek a lakásból. (Tahini és mustár volt az üvegekben.)
A mosogatónk viszont azóta gyötrelmesen büdös, olyan szaga van mint egy lelakott nyilvános wc-nek, borzalmas!
Amit már próbáltam:
- súrolás mosogatószerrel
- súrolás konyhai tisztítószerrel
- súrolás ecetes tisztítószerrel
- súrolás szódabikarbónával
- bedugtam a lefolyót, feltöltöttem az egészet ecetes vízzel, állni hagytam egy darabig, utána kisúroltam
- fertőtlenítős súrolás
+ a biztonság kedvéért körbeszaglásztam mindent, de biztosan a mosogatóból jön a szag
Ezek után még mindig erősen bűzlik!! Amúgy csillog-villog, tisztának tűnik, de rettenetes szaga van. Még nem találkoztam olyannal, amin az első két lépés ne segített volna. :(
Ha ezek nem működtek, akkor mivel próbálkozzak még??
Ha a lefolyóból jön a szag, akkor lefolyó tisztító kellene bele.
Elméletileg a bűzelzáró szifont is le lehet csavarni (ha olyanod van), és kitisztítani, de kissé macerás munka.
Megpróbálom majd... Mondjuk nekem fura, ha a szifonban van valami elakadva/összegyűlve és ott r0had (gondolom ez tud ott büdös lenni) akkor a mosogatótálca súrolásától büdös tud lenni a kezem? Mert a kezem is átveszi a szagot, ha megpróbálom kipucolni, szóval nekem úgy tűnik hogy maga a tálca a büdös.
Veszítenivalóm nincs, ettől függetlenül majd ránézek a szifonra is.
Szerintem nem zár jól a szifon bűzelzáró része,és a csatornaszagot érzed.
Minden szifon vizet tárol és ez víz zárja el a csatorna szagot. Ha valamiért ez nincs meg akkor akármit önthetsz te bele,mert a csatorna szag mindig fel fog jönni.
Nem csatornaszag, azt felismerem.
Ez leginkább valamiféle vegyszeres állott macskasz@rszagra hasonlít leginkább talán.
Ja, meg a mosogató lefolyóba van bekötve a mosógép, és akkor is bűzölög amikor épp megy a mosógép és ereszti le a vizet, akkor elvileg nem jöhet fel a csatornaszag.
(A mosógép totálisan szagtalan minden nyílásánál, nem hiszem hogy abból származna a bűz.)
Azt nem szoktunk otthon tartani, mol hygit meg domestost próbáltam. Van különbség ilyen téren?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!