Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lányok,vagy lányos anyukák,mit...

Lányok,vagy lányos anyukák,mit tanacsolnatok?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy sokan meg fognak követni...de rendetlen vagyok

Sajnos gyerek koromban is rendetlen voltam, de nem annyira,mint most.

Néha a ruhaim a földön vannak,a tetejére csak radobom a kabátom,és kész.

Dobozok, szatyrok össze vissza..

A fesulkodos tükröm úgy ahogy rendben van,de az is lehetne rendezettebb..

A segítségeteket kérem.

Mit csináljak,hogy leszokjak a rendetlenségrol?

Mikor össze takaritok 1-2 hétnél tovább ez nem tart,vissza áll minden,a régi állapotba,és hónapokig úgy van 🙁

Jelenleg is pakolok a szobámban,és már hónapok óta nagyon zavar a helyzet de most éreztem szükségét segítség keresnek.

Magamra egyébként igényes vagyok,így nem értem ezt az egészet,hogy körülöttem miért van a rendetlenség.

Lelkileg nem vagyok jól már egy ideje,nem tudom ennek lehet-e köze ahhoz.

Megterhelő munkát végzek, ezert nincs munka után energiám takarítani,plusz borzasztóam.rossz alvó vagyok,ami már minden teren kimerítő

Szeretnék ezen változtatni:/

febr. 15. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ami bevált, hogy egyrészt "nem hagyok bizonyítékot", azaz mindent azonnal a helyére teszek (egyszer valahol hallottam ezt a kifejezést, és nagyon megtetszett, valamiért azóta próbálom betartani), aminek az az előnye, hogy elöször is nincs széjjel, másodszor meg nem kell keresgélni, másrészt meg minden nap kb 10 percig rendet teszek a szobámban, az asztalon vagy a polcon vagy valahol, így soha nem kell órákig vacakolni vele, mégsincs disznóól.

Egyébként a lelkivilág meg a környezet összefügg, ha valakinek rosszabb a hangulata, hajlamosabb rendetlenségben élni, cserébe viszont ha rendet tart, az javítja a lelkiállapotát.

febr. 15. 20:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg, hogy ne keress kifogásokat és ne akarj másoknak megfelelni! Ez a legnehezebb.

Ha tudod hogy rendetlen vagy akkor döntsd el, hogy TE akarod-e hogy másképp legyen vagy nem, csak mások megszólnak és az zavar.

Én is rendetlen vagyok - nem így mint te, én gyűjtögető módon. Most is itt előttem az asztalon gyűlnek a dolgok amiket mind el lehetne innen pakolni, de nekem itt vannak jó helyen. A zsepid doboz, pohár, gyerekektől kapott ajándékok, gyógyszer, toll, szemüvegtok és még sok más dolog amik nem férnek bele a "rend van" kitételbe azzal hogy mind itt vannak a monitor körül. Kb. 40 éves voltam amikor eldöntöttem hogy nem csinálok semmit másért mint hogyha én azt úgy gondolom, hogy meg kell csinálni. Addig próbáltam úgy ahogy mások elvárták volna tőlem - szerintem. Aztán kiderült, hogy nem is volt ilyen elvárás csak én szerettem volna olyan lenni mint amilyenek mások, szép rendezett, kirakatlakásban élők.

Azt döntsd el hogy mi az ami NEKED zavaró és kellemetlen, amit TE másképp akarsz - aztán csináld meg. Újra és újra. Nem mindent, ne próbálj meg olyan rendet elvárni mint amit másoknál látsz, csak azt amit te magad körül látni szeretnél. Engem nem zavar hogy itt vannak mellettem egy széken a társasjátékok halomban a nappali szélén, a vasalódeszka itt áll az ablak mellett vasalandó ruhákkal - ezt nem rakom el. Az viszont zavar ha a nappali többi része rendetlen, ezért azt elpakolom. A hálószobában nem zavar hogy halomba vannak a cuccaim az asztalon meg a széken - azt hagyom és pakolok rá meg le róla ahogy épp szükséges. Az viszont zavar ha nincs megágyazva. Nem zavar ha a mosókonyhában halomban állnak a cuccok, azt hagyom, de zavar ha a fürdőszoba nincs rendben - azt megcsinálom.

Nem egyedül élek, akinek nem tetszik az nyugodtan megteheti helyettem hogy ő pakolja el.

Csinálj magadnak olyan tereket amikben tudsz és akarsz rendet tartani és a többit használd lazán. A szobádban legyen helye a ledobós cuccaidnak - pl. egy puff, szobainak vagy szék, és arra dobd, ne a földre. A földön ne legyen semmi, ha meglátod vedd fel és tedd át oda amit ennek kijelöltél. Vehetsz egy szép kosarat akár amit megcélozhatsz amikor ledobnál valamit.

De igazából nem lényeg. A lányom szereti a rendet de csinálni ő sem szereti. Időnként alig lehet lépni a szobájában, aztán másnap nekiáll és felszedegeti, rádobja a puffjára és annyival már rend is van.

Egyszerűsíts, próbáld meg csökkenteni a pakolást azzal hogy eleve oda teszed ahol nem zavar. Ez az anyósomnál azt jelenti, hogy kimossa, kivasalja, összehajtogatja és beteszi szépen sorba állítva a szekrénybe. A páromnál annyit jelent hogy vagy vállfára teszi a szekrényben, vagy bedobja a szennyesbe, vagy felakasztja a szék háttámlájára. Én a ruhát ha leveszem akkor vagy szennyes vagy begyömöszkölöm valahová a szekrényembe, vagy az említett szék a szobában. Mindenkinél más, a lényeg hogy oda tedd azonnal ahol utána látni szeretnéd. Nem kell tökéletes rendet tartani, de a legrosszabb ha soha semmit nem teszel a helyére.

febr. 15. 21:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Tedd vissza használat után a cuccokat a helyükre. Ennyi az egész.

A kérdésed kiírása szinte biztosan több idődbe került, mint a mai napon használt és szanaszét hagyott dolgaid vissza pakolása a helyére.

febr. 16. 16:27
 4/4 A kérdező kommentje:

A kérdés kiírása kb 2-3 percet vett igénybe :)

Pakolok folyamatosan:)

febr. 16. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!