Kb hány %-ban lehet gyújtósként alkalmazni kályhákban ezeket: mogyihéj, dióhéj, fenyőtű, toboz? (Utóbbiak gyantatartalma miatt tudtommal csak minimálisan.)
Mogyi alatt főleg földimogyorót értek. Okozhatnak kárt -túlontúl koromlerakódás stb- kisebb mennyiségben a kályhának, kandallónak, vagy a kéményben a felsoroltak? Nem akarom, h kárbavesszenek ezek, és ha jók gyújtósnak, vagy kiegészítésnek, a fagáak mint gyújtósokhoz, akkor szeretném használni.
Milyen arányban szabad egy begyújtás alkalmával hozzáadni ezekből?
Ahogy 9# írja. Fenyő gyújtós jó, mert könnyen hasítható, gyorsan gyullad. A sok fenyő a gyanta miatt kormol. A kémény 2 hetes kormolódása rossz fűtéstechnikára utal, és rossz berendezésekre.
A mogyoró, dió, mandula héjakat eltüzelik, mert elég begyújtani nem lehet vele, komposztba sztem alig bomlik.
A fenyőtüske sok a gyanta és elillan. A tobozt közben rárakni jó lehet, még nem próbáltam.
Fenyőágról mit gondoltok, vagy tapasztaltatok? Maga az ág segíti a begyulladást? Mert hogy van egy csomó és jó volna hasznosítanom, bár ugye rajtuk van a fenyőtűk nagy része is.
"A kémény 2 hetes kormolódása rossz fűtéstechnikára utal, és rossz berendezésekre."
Azon ingatlanban a kéményseprők szerint a szabványosnál szűkebb a kémény és vélhetőleg ez okozta a gyakori kormolást, na meg hogy sokszor a füstöt visszapöfékelte a kazán (a szűk kémény állítólag rontja a huzat minőségét, erejét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!