Tinédzserként kell valamilyen házimunkát csinálnotok otthon ( ha a szülőkkel laktok)?
Nekem is kellett segíteni tinédzserként, de ez szerintem így természetes, nem rabszolgák a szüleim, hogy kiszolgáljanak.
Ráadásul valahogy csak meg kell tanulni főzni például 😊
Igen, már kicsi koromtól vittek magukkal a mezőre, ahol a kiskapámmal kapálgattam (répa, mák, kukorica, szőlő...), ahogy tudtam, szénát gyűjtöttem, kisfejszémmel fát aprítottam a konyhára, üzletbe mentem és így tovább...
A bátyámtól is ugyanezeket elvárták a szüleink.
Soha semmit nem kellett csinálnom, de tényleg. Mindig ragyogó rend volt, mikor hazaértünk a suliból, ebéd megfőzve, stb., pedig egyedül nevelt minket anyu és dolgozott. Néha kicsit "irigykedtem" az osztálytársaimra, hogy nekik otthon listájuk van a teendőkkel. Mert a hülye gyereknek sosem jó az ami van. Mint általában a kamaszok, én is rendetlen voltam mellé.
Amikor elköltöztem 18 évesen, nem is tört rám azonnal a rendmánia, főzni is egyedül tanultam meg, de aztán családanyaként ugyanilyen lettem. Nem adok a gyerekeimnek semmilyen házimunkát, hogy ne terheljem őket, mi csinálunk meg mindent a férjemmel, de sajnos szeretünk takarítani. Sőt. A férjem egy kissé rendmániás is, pedig neki voltak gyerekkorában feladatai, szinte több, mint az anyjának.
De például a 3 gyerekem egyikénél még egy koszos zoknit sem kellett soha kivinni a szennyesbe, mert alapból szerette a rendet maga körül.
Szóval nem lehet messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy ki hogyan nevelődik, belénk is vannak kódolva dolgok.
Hát, szégyellném, ha szólni kellene érte hogy csináljak valamit.
Nem is bíznék másra például egy fürdőszoba takarítást.
Segítettem a főzésnél, vasárnap én paníroztam mindent, és pucolhattam a zöldségeket.
Kisebb dolgokért elküldtek boltba, de mehettem postára is pl csekket feladni (falun laktunk, szóval nem kellett tömegtől meg forgalomtól tartani)
Kutyának adtam enni, inni
A szobámat én takarítottam
A mosásnál segíthettem válogatni (fehér, színes, munkás, sötét) utána teregetni, hajtogatni
Portörlés, Porszívózás vagy felmosás ha anyuval takarítottuk a házat, sőt segítettünk mamának is ilyenekben
Már nem vagyok gyerek, de ezeket a sajátommal is simán megcsináltatom majd, nem megterhelő, nem is folyamatos, ennyi beleférhet mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!