Hogy tudnam konnyen felvinni a bevasarlast lift es teherlift nelkul? 30-50 kg szokott lenni a csomag.
Ez Budapest belvarosa. Volt mar rola regebben szavazas,h vki meg veszi a tetoteret es csinaltat ingyen liftet meg lepcsohazfelujitast,de 2 fo leszavazta.
Nemreg az egyik leszavazoval beszeltem es teherliftet se akar,merthogy elcsufitja az udvart. Meg az is 10-15 milla az allitasa szerint.
Adott nehany magas emelet. Van utcai szoba is.
Gondoltam a lepcsore tett vmi rampara vagy vmi ablakbol kinyulo vaskorlatra csigaval ,amivel felhuznam 2-3 reszletbe a bevasarlast,de ezt meg csak ket szemely tudja.
Varom az otleteket. Mindent irjatok le . Akarmit. Nagyon el vagyok keseredve.
vidd fel több kisebb részletben (azért 30 kg nem olyan sok, vegyél nagy hátizsákot és vidd abban), vagy a nehezebb árut kérd házhozszálltással, és adj a futárnak borravalót, ha felviszi helyetted a cuccot
nincs más megoldás
A házhoz rendelés esetén a lakásajtóig viszik, nem kell külön kérni.
Egyébként meg több 2-3 részletben nem lehet probléma felvinni. Gondolom, max. 3.-4. emeletröl lehet szó, az azért nem igazán vészes!
"Gondoltam a lepcsore tett vmi rampara vagy vmi ablakbol kinyulo vaskorlatra csigaval ,amivel felhuznam 2-3 reszletbe a bevasarlast,de ezt meg csak ket szemely tudja."
Ezek egyike sem megengedhetö, minegyik balesetveszélyes.
Örülök neki, hogy neked 30-50 kg a bevásárlásod. Szeretnék annyit keresni, hogy ennek a negyedét megengedjem magamnak egy Bp. belvárosi lakás bérleti vagy fenntartási költségei mellett.
Tudod, ha nekem már tényleg csak ennyi bajom lenne: ti. Budapest belvárosában lakom, vásárolok egyszerre 30-50 kg-nyi akármit és az el is jut a kapuig (tehát vagy van autóm, amivel hazaviszem, vagy k***a ügyesen egyszerre szervezem meg a házhozszállítást), csak fel kell vinni és minderre még pénzem is van a munkámból, akkor megoldanám úgy, hogy többször fordulok. Fordulónként legalább 10 kg-ot még lépcsőn is felcipel az ember, ha annyira jó állapotban van, hogy tudja finanszírozni a fent leírt élethelyzetet.
6-os: nem kell irigykedni, a kérdezö nem azt írta, hogy ez a mindennapos bevásárlása, sok ember havonta egyszer vásárol be, mert így sokkal olcsóbb és effektívebb. Ehhez nem kell több pénz, mint minden nap hazavinni az aznapra valót, söt jóval kevesebbet költ.
Másrészt rengeteg ember/család él BP-en, azért normális képzettség és munka mellett nem megoldhatatlan dolog!
6: Saját lakás fenntartási költsége egy főre havi 20 000 Ft alatt van, fűtésidényben 25 körül.
Ha megújuló energiás, akkor még 15 sincs télen se.
(Közös ktg., víz, villany, gáz.)
"tehát vagy van autóm, amivel hazaviszem"
A belvárosban házanként 5-20 üzlet van, tehát kb. 20-50 méterre mész el bevásárolni a napi dolgokat.
"ha annyira jó állapotban van, hogy tudja finanszírozni a fent leírt élethelyzetet"
Lehet, hogy ez még nem jutott eszedbe, de a 95% oda született. Nekem már a dédszüleim is Budapesten születtek. Tehát pont nulla költsége van neki, hogy pont itt vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!