A tojásos edényeket mivel szoktátok elmosni ? Kell fertőtleníteni?
Sokszor használok otthon házi tojást , amit előtte még szoktam mosni a szennyeződések miatt.
Na de a tojásos jénait és edényeket le kelle-e utána fertőtleníteni?
Köszi a válaszokat. Kezdő háziasszony vagyok. :)
Ezt most nem nagyon ertem. Termeszetesen mindent elmosogatok, amit egyszer mar hasznaltam, sima mosogatoszerrel, nem fertotlenitek massal ezen kivul. Meg elunk :)
Viszont a tojast remelem nem tarolod megmosva, mert nem szabad. Mielott feltorned, megmosod, de elotte nem kell.
Nem lehet, hogy a kérdező arra az edényre gondol, amiben a tojásokat tárolja? Annak idején anyámnak volt egy nagyon szép kis gömb alakú fonott tárolója, abban voltak a vidéki rokonoktól kapott tojások. Mert azt esetleg lehet fertőtleníteni, ha épp üres.
De abban a többieknek igaza van, hogyha megmosod a tojást, rögtön fel kell használni.
Amiben meg mondjuk megsütöd a rántottát vagy tükörtojást, vagy tojásos nokedlit, annak bőven elég, ha mosogatószerrel elmosod.
4: Igazad van, ez elkerülte a figyelmem.
(Bár a tojásos edény kifejezésbe azért beleférhet a tároló edény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!