Mi okozhatja ezt a hűtővel?
Az alaphelyzet: kinyitáskor a hűtő megtelik melegebb levegővel. Becsukáskor ez elkeveredik a hideggel, összességében kisebb lesz a térfogata, létrejön egy vákuum, rászívja az ajtót. De mivel a szigetelés nem zár tökéletesen, ezért egy perc (vagy valamennyi idő) után beszívódik annyi levegő még, hogy kiegyenlítődik a nyomás.
Tehát ami lehetséges: eleve nem volt túl jól volt beállítva az ajtó, de most a belepakolt cuccok miatt az ajtó egy kicsit leszállt, és most ért az ideális, jól záródó helyére.
Vagy esetleg még az is lehet, hogy az utóbbi időben nem annyira van megtöltve a hűtő, azaz nem ugyanannyi levegő van benne.
Talán valamilyen módon meg lehetne "rongálni" a szigetelést, ahogy még nem veszít hideget különösebben, de a légnyomás-kiegyenlítés megtörténik.
Most nagyobb a hőfokkülönbség ezért van. Most kint 25-28 a hűtőben 4-7 fok. És az van amit fent leírtak.
Egyszerűen a szigetelésnél(hűtő felől) megnyomod az újjaddal, és máris könnyen nyílik.
Az 1. válaszolónak megköszöntem, de nem látom kiírva (vagy nem küldtem el, vagy törölték, de ennek nem látom okát). Mindegy, a 2.-nek írt válaszom szinte ugyanaz lesz:
Sejtem, hogy a hőfokkülönbség az oka, de éveken keresztül ez a probléma nem állt fenn, sem nyáron, sem télen. A hűtő vízszintben áll, a szigetelés eddig sem volt megrongálva, most sincs.
Az ujjam egyszerű megfeszítésével (bele sem fér a résbe) semmit sem érek el. Még a nyitásra kialakított résbe téve a kezem ujjat sem tudnám kinyitni, inkább megmozdul a hűtő. Eddig sem volt ez vele éveken át, csak pár hónapja. Bizonyára segítene a szigetelés enyhe megrongálása...
Köszönöm a segíteni akaró válaszaitokat!
Jó ötlet, de itt a vákuumon a hangsúly, de kipróbálom!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!