Sárga pöttyök lettek mosás után a különböző ruhákon, textíliákon, mi okozhatja ezt és mivel lehetne a pöttyöket eltávolítani?
Közvetlenül mosás után vetted észre vagy teregetés után?
Ha az utóbbi akkor lehet, hogy a száradó ruhát a méhek csinálták össze, az is okoz ilyet és mivel enyhén viaszos nehezen jön ki. Ha nem akkor sajnos nincs tippem.
Szia!
Az utóbbi években sokféle terméket kipróbáltam mosáshoz és öblítéshez. Mosáshoz: Ariel, Tide, mosószóda, fehérítéshez: nátrium-perkarbonát, öblítéshez: öblítő, ecet, illóolaj (nem mindet egyszerre ;-)).
Évekkel ezelőtt arra gondoltam, hogy valószínűleg az öblítő rakódott le a mosógépben és az néha feloldódik, olyankor megfogja a ruhákat. De már nem hiszem, hogy ez lehet a probléma forrása. Talán a mosópor rakódott le a mosógépben?
Láttam sok helyen az interneten, hogy mások is feltették azt a kérdést, hogy mi okozza a sárga pöttyöket, de azokra a kérdésekre nem érkezett meg az igazi válasz, csak tippek.
Nem régen csináltam egy ecetes átmosást a mosógépben, most újra megcsinálom. Éjszakára "beáztattam", azaz a mosógép dobjába öntöttem 1 liter 20%-os ecetet + 2 liter vizet, most indítottam el a mosást 90 fokon. Remélem, hogy ez a mosógépátmosás sikeres lesz és teljesen kitakarítja a gépet. A rekeszeket külön kell alaposan megtisztítani.
Erősen gyanakszom arra, hogy a mosópor maradványai okozhatták a sárga pöttyöket, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Volt egy hosszú időszak, amikor csak mosószódát és nátrium-perkarbonátot használtam mosáshoz, de sajnos akkor nem figyeltem, hogy pöttyös volt-e a mosott ruha.
Újra visszatérek a mosószóda használatához és figyelni fogom, hogy mi lesz az eredmény.
Amennyiben az ecetes átmosás és a mosószódára áttérés nem lesz elegendő ahhoz, hogy mostantól ne szaporodjanak a sárga pöttyök a mosott ruhán, akkor fogalmam sincs, hogy mit lehetne tenni!
Szerinted a mosópor a pöttyök okozója? Ha igen, akkor vajon mennyi idő alatt tisztul meg a mosógép belseje a mosószermaradványoktól?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok!
Szia!
mosódió tud lerakódni és halvány barnás elszíneződést okozhat, de lehet, hogy az illóolaj is ha keveredik olajos ragacsos valami lehet az egyéb lerakódásokkal keveredve.
40-50dkg trisóval 90 fokon mosd át a gépet, ez fellazítja a lerakódást és jól kiviszi. ha szagosodnának a ruhák, mert a lerakódás bomlik, akkor 3-4dl hypo alacsony hőfokon és kiöl minden gombát stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!