Az gáz, ha egy férfi nem tud/nem szeret főzni, de a többi házimunkából kiveszi a részét?
Én nem láttam bele semmit. Ha nem esett volna le, nem az vagyok, akivel összekülönböztél. A válaszoló arra hívta el a figyelmet, hogy a főzés nem az eszközök kezelésének tudása, hanem annál több. Amikor valakire azt mondod, hogy nem tud mosni, az sem azt jelenti, hogy nem tudja az ON/OFF gombot megnyomni a mosógépen, bedobálni a ruhákat, rácsukni az ajtót és megnyomni a start gombot, hanem tudja, hogy milyen ruhákat mivel, milyen hőfokon kell mosni, milyen öblítőt kell használni és mit mivel nem lehet, szabad mosni. Tehát a tudás nem az, hogy tudod kezelni az adott munkához szükséges berendezést.
De valójában az a bajod, hogy neked egy kifőzött leveskocka megfelelő színvonalú étel, ő meg beszólt erre hogy neki nem:)
"a főzés nem az eszközök kezelésének tudása, hanem annál több"
Értem, hogy ezt mondod, de kérdés szerintem arról szól, hogy nem tud egy teát se megfőzni, nem tudja magát ellátni, megetetni.
Én rengeteg ilyen embert ismerek, és itt is rengeteg ilyet olvasok, és szerintem a kérdés ez volt, és erre mondtam, hogy szerintem ez gáz, nekem gáz.
A főzés lehet mesterszakácsi szint is, de ez a krdés szerintme nem erre vonatkozott.
Arra a főzésre, amit te nevezel főzésnek, a legtöbb embernek valóban nincsen igénye, én magam egyáltalán nem igénylem a főtt ételt és magát az étkezést is tehernek érzem, nem szeretem.
Az elmúlt 1 hónapban nem főztem semmit, de nem is hagytam másra a feladatot, egyszerűen lemondtam a főtt ételről.
Ez nem gáz, sok nő örülne, ha egyéb házimunkákból kivenné a férje a részét.
Egyébként a főzninemtudásra van egy szupermodern megoldás. Nem olcsó, de bárkiből mesterszakácsot csinál könnyen, gyorsan, egyszerűen, minden túlzás nélkül: Thermomix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!