Mivel győzzem le az undorom?
Világ életünkben mosogatógépünk volt otthon, viszont mióta páromnál és családjánál lakok, mosogatni kell mivel nincs mosogatógép. Mosogatás közben öklendezek, undorodok és traumaként élem meg, hogy mosogatni kell, undorodok az ételmaradékoktól, a zsíros víztől és a vízben úszkáló darabkáktól. A lefolyónál a maradékokat felfogó fémben összegyűlt ételdaraboktól szó szerint öklendezek, ha csak ránézek.
Szóval megcsinálom, mert muszáj de egyszerűen nekem ez nagyon nagy undorral és nagyon nehezen megy. Mindenki olyan megszokottan turkál a kajamaradékok és retkes mosogatóvíz között, semmi undor, semmi problémájuk vele, én is hasonlóan jól szeretném tűrni ezt.
Gondolkodtam, hogy veszek ide egy mosogatógépet, de sajnos hely nincsen neki.
Hogyan tudnám ezt az undort legyőzni?
Egyéb házimunkával nincs problémám, a wc pucolást is minden nélkül megcsinálom, de ez az egy amivel küzdök.
Miért zsíros vízben hogy mosogatod el a többit?
Hiába szeded le szalvétával akk is marad benne zsír
"van hogy rá van száradva"
Hát ne száradjon bele. Vagy mosogass el egyből, vagy engedj vizet az edényekbe. Nem szokott beleszáradni semmi nekem pl.
Ezt én se értem, hogy lehet mosogatni álló, koszos, zsíros vízben? "Környezetvédő" mentalitásom van, épp ezért elzárom a vizet amíg sikálom az edényt, de eszem ágában sincs zsíros vízben lögybölni az edényeimet a környeztbarátság jegyében. :D Víztakarékos csap + nem folyik nonstop bő vízzel, és kész. Egyszer kipróbálom hogy bedugom a lefolyót, kíváncsi vagyok, de szerintem nem telne meg a mosogató, úgy tippelem így kevesebb vizet használok el, mintha mindig megtölteném a tálcát. (lsd: zuhanyzás is kevesebb vízzel jár, mint a feltöltött kádban fürdés)
(Ráadásul ha nagyon-nagyon kukacoskodó lennék, akkor megjegyezném, hogy amíg húscafatok vannak a mosogatóban, addig nem a folyóvizes-állóvizes mosogatáson fog múlni az illető vízfelhasználásának nagyja. :DD )
Szóval ez szerintem a legkisebb probléma, hogy valaki nem állóvízben mosogat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!