Hogyan lehet megtisztítani a lekvár főzés során keményen leégett, odakozmált edényt?
Figyelt kérdés
#Odakozmált edény
2021. febr. 14. 13:49
1/5 anonim válasza:
Próbálj ecetes vizet forralni benne, az sokmindent lehoz.
2/5 anonim válasza:
Meleg vizet önts rá (esetleg lúgosat), hogy jól átázzon. Utána fémből készült súrolóval (vagy késsel) könnyen lejön.
3/5 anonim válasza:
Ha kifejezetten leégett az anyag, akkor áztatás után zománcozott edényről zsilettpengével a nagyját le lehet kaparni, utána az acélgyapotos sikálás. Ha teflonos vagy hasonló bevonat van az edényen, akkor semmiféle éles, érdes vakaró nem használható.
4/5 anonim válasza:
#3,
a teflonos bevonatra ráég? Ilyet nem hallottam.
5/5 A kérdező kommentje:
Zománcos edényben égett le. Nagyon sokat - áztatás, ecetes vízzel való főzés, súrolás - sikerült leszednem, a kevés maradék marad, mert az már a zománccal együtt jön le.
Köszönöm a válaszokat!
2021. febr. 16. 08:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!