Zománcos üstből, hogy pucoljam ki a leégett
szennyeződést?
Figyelt kérdés
Lekvárt főztünk és sikerült jó vastagon beleégetni az üstbe a cuccot.Ay még hagyjűn,hogy a lekvárnak kicsit kozmás az íze,de az üstből sehogy nem tudom kitakarítani az odaégett részt.Valakinek van valami bevállt praktikája ilyen esetekre?
Homokkal, fém dörzsivel. Nagy szívás ! Erős volt a láng v nem kevertétek állandóan?
2014. aug. 16. 19:36
2/6 anonim válasza:
Próbálj meg ecetet forralni benn, vagy nagyon sós vizet. Akkor a leégett érsz fellazul, és könnyeben kitudod súrolni. A fémdörzsi megsértheti a zománcot.
2014. aug. 16. 20:01
3/6 A kérdező kommentje:
Gázzal tüzeltünk alatta és az üst közepén,ahol legjobban érte a láng ott hiába kevergettük pillanatok alatt odégett.
Súrolni nem nagyon akarom,nehogy tönkretegyem a zománcot,majd megpróbálom az ecetes-sós forralást,remélem sikerrel járok!
Köszönöm a válaszokat,ment a zöld a kéz mindkettőtöknek.
2014. aug. 17. 11:00
4/6 anonim válasza:
Önts bele mosószódás vizet, amennyi ellepi a leéget részt.
Nekünk tavaly így égett le a lecsó (gázzal tüzeltünk az üst alatt) és pár nap mosószódás áztatás után nyom nélkül ki lehetett tisztítani (lehet, hogy hamarabb is ki lehetett volna tisztítani, de egyéb okok miatt állt benne pár napig)
2014. aug. 17. 11:50
5/6 anonim válasza:
1-es v ok. Nem fog attól tönkremenni,nem ész nélkül kell csinálni ! Évente 4 disznóvágás történik ugyanilyen bográcsban,+ lekvár főzés, gondolhatod ,hogy néha oda kap. És mindig igy van kitakarítva,immár 15-éve. És még van rajta zománc !
2014. aug. 17. 18:05
6/6 A kérdező kommentje:
Tegnap kipróbáltam az ecetes-szódabikarbónás forralást.Kissé felpuhította az odaégett részt és sikerült végül kitisztítani,viszont jópár helyen megsérült a zománc.Konkrétan,ahogy darabokban levált az égett rész,leszedte a zománcot is...Hát ez van.Végül is attól még használható erre-arra,de szerintem lekvárt nem főzök benne többet. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!