Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi számít igénytelen háztartás...

Mi számít igénytelen háztartásnak vagy életmódnak?

Figyelt kérdés

Ha eltekintünk az extrém esetektől, ahol a csótányok futkároznak a lakásban... mi az, ami szerintetek nem számít igényes lakóhelynek?

Ha ti igényesek is vagytok, mi az, ami esetleg zavart titeket gyerekként/ vendégségben/ párotok / ismerősötök esetében?

Azért kérdezem, mert bennem felnőttként kezd tudatosulni, hogy nem feltétlenül az a norma másoknál, amit én otthonról hozok...

2021. jan. 23. 15:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

7-es vagyok: én is szeretem az illatokat, nagyon is. Használok is öblítőt, de pont annyit, amennyitől puha lesz a ruha, és egy minimális illata lesz a ruháknak. Az, amikor valaki húzza az öblítő csíkot, számomra az a sok. Egy jó illatú parfüm pl. nagyon bejön.

Ahogy írták, az a wc illatosító a golyós konkrétan valami förtelem.

Ablakpucolás: van aki évi kétszer pucol ablakot. Én pl. ezt sem értem. Kéthetente végigszaladni az ablakokon kb. 2-3 plusz perc helyiségenként.

Sütő tisztítás: sokan megvárják még vakarni kell belőle a koszt. Használat után (természetesen ha már kihűlt) kb. 5 perc, vagy még annyi sem kitakarítani. Elképzelni sem tudom, hogy azzal a mérgező zsíroldóval fújjam be, és utána abban készítsek a családnak vacsorát.

Mosás: annyira látszik, amikor valakinek igénytelenek, szürkék, bolyhosak a ruháik. A vasalatlan ruha, ing pedig nálam a legkiborítóbb.

2021. jan. 23. 21:59
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Nekem csak két dolog szúrja a szemem

A függöny mikor már végig bírt egy nyarat és karácsonykor is ugyan az van fent besárgásodva porosan büdösen

És a nem rendezett fürdő

Ha koszos a wc a kád és a mosdó

2021. jan. 24. 00:03
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Amikor mindenhol polcok vannak és az tele van lomokkal, kicsi csecs-becsékkel, kis budhákkal meg welcome táblákkal. És persze minden tiszta poros.
2021. jan. 24. 08:02
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

Én szerintem kicsit extrém példa vagyok, mert bár számomra teljesen normális, de mások ezekre tettek megjegyzést, hogy minek, mikor számomra evidens volt:

-konnektorok, kapcsolók, kilincsek tisztítása

-szekrények, különösen konyhaszekrények belső tisztítása (hideg kiráz attól ha egy szekrényben ragacsos egy polc vagy morzsás-fűszeres

-szemetes kukák rendszeres tisztítása

-külső ablak párkányok tisztítása

-kisebb tárolók portalanítása (pl ékszeres vagy mindenes dobozka a polcon, amibe idővel beáll egy porréteg

-lejárt szavatosságú bármi kidobása hezitálás nélkül (ezt komolyan nem értem másoknak miért esik nehezére)

-állat tartása esetén az állat lehulló szőrének összeszedése kanapéról vagy ahol látszik (nekem is van cicám, tudom, hogy melós, de ez szerintem alap, másoknál meg maximum fa székre ülök ha van állat, mert minden undorító mértékben szőrös)

-növények ápolása és a kaspó tisztán tartása

-vízforraló és egyéb konyhai kisgépek tisztítása alaposan (sosem értettem miért olyan nehéz ecettel letörölni egy vízforralót hogy ne legyen két centi vastag vízkő réteg rajta)

Ez inkább ízlés kérdése, de számomra igénytelen:

-túl sok féle stílusú vagy színű bútor, egység vagy harmónia nélkül (nem baj ha valami egyszerű stílusú vagy kicsit régies, attól még lehet igényes, csak ez a "nem veszünk másikat, mert minek" hozzáállás és kék asztallal barna szék és piros hokedli egymás mellett egy citrom sárga IKEAs bútorral amitől vérzik a szemem)

-ha az ágynemű huzat részei nem egyformák

-túl sok dekor tárgy

-amikor a felnőtt helyiségekben is minden tele van ragasztva gyerek matricával

Nekem ezek.

2021. jan. 24. 10:48
 15/22 anonim ***** válasza:
85%

Koszos felmosórongy és vödör. Mikor még a 300 forintos felmosófejet fél év után kihipózzák mert az még jó lesz, nem dobjuk ki.

Mikor a wc mellett ott vannak a tisztítószerek, domestos, de mégis tiszta retek kívül-belül.

Rettentő sok igénytelen ember van.

2021. jan. 24. 11:59
 16/22 A kérdező kommentje:

Amúgy csak kíváncsiságból kérdezem, hogy amiket írtok, azokat magatoktól tapasztaltátok ki felnőttként vagy anyukátoktól láttátok/ ő mondta el nektek, míg otthon laktatok?

A legtöbbre magam is figyelek, de őszintén megmondom, hogy volt 1-2 a felsoroltak közt, ami eszembe se jutott még soha. Majd mostantól azokat is megtakarítom, köszi.

2021. jan. 24. 13:58
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én sokat láttam otthon is. Amikor elköltöztem megfogadtam, hogy nálam mindig tisztaság és rend lesz. Aztán, ahogy felnőttem kollégáknál, barátoknál is láttam ezeket az igénytelen, rendetlen otthonokat.
2021. jan. 24. 15:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Volt nyilván olyan, amit elmagyarázott, de leginkább láttam, hogy mit takarít. Szerencsére, csak pár nagyon igénytelen helyen jártam személyesen eddig. A legdurvább képeket az ingatlanhirdetések között lehet látni. Mondjuk engem, mint vevőt nem riaszt el, mert tudom, hogy helyre lehet hozni, emiatt azonban mások el sem mennek, az ár is olcsóbb.
2021. jan. 24. 16:27
 19/22 anonim ***** válasza:
68%

14 vagyok, nekem anyukám durván rend és tisztaság mániás volt, nálam sokkal jobban, az már számomra zavaró szint, de kiskoromtól (kb 10-12) velünk is csináltatta a házi munkát, így én kikerülve otthonról nem álltam értetlenül, hogy kell megfogni egy felmosórongyot, hanem tudtam, hogy melyik koszt milyen típusú takarító szerrel lehet lemosni stb.

Nem tudtam emiatt komolyan venni azokat az embereket, akik pl álltak, hogy nem tudnak elindítani egy mosógépet 20 évesen vagy nem tudja mivel lehet wct pucolni. Pedig találkoztam ilyenekkel. Számomra ezek az emberek durván szánalmasak, mintha kb az maradt volna ki a nevelésükből, hogy ne sz.rjanak a szoba közepére. Extrém hasonlat, de komolyan így érzem. Plusz tegyük fel valakinek ostoba tulok igénytelen szülei vannak, 21. század van, YouTubeon ezer meg egy videó van, hogy lehet takarítani vegyszerekkel, természetes anyagokkal, ruhát, bútor felületet, kényes anyagokat, bármit. Pár percesektől több óráig bármi van. Simán lehet pótolni. Szóval szerintem ez innentől egyéni döntés. Ötletek is vannak tárolásra, ha neked esetleg nem jut eszedbe jó megoldás.

2021. jan. 24. 17:56
 20/22 A kérdező kommentje:

Utolsó, persze, szó sincs erről.

Szerintem most már egész jól boldogulok, igazából kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy hátha kihagyok valamit. Ez a kézzsíros téma, ami eszembe se jutott eddig, a többi felsoroltat hálistennek csinálom.

A tisztítószerekkel én sosem voltam bajban, összemosni se mostam még össze soha semmit. Mivel voltak hiányosságaim, így én mindig elolvasom mindennek a hátoldalát, és pontosan követem a használatit, valószínűleg emiatt.

Amúgy érdekes, amiket írtok a kis dísztárgyakról és egyebekről. Emlékszem, nálunk tele volt ezekkel a ház... Aztán nálam most semmi ilyen nincs,én sem szeretem, ha túl sok felesleges holmi van kirakva. Mondjuk nem tartom igénytelennek, csak szerintem szimplán nem elegáns...

2021. jan. 24. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!