Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Modern, A+++ mínusz sokszázalé...

Modern, A+++ mínusz sokszázalék nem vízzel mosó mosógépekben használtok mosóport?

Figyelt kérdés
Mondjuk 60 fokos pamut vagy allergy care vagy hasonló programokon ágyneműkhöz, törölközőkhöz?

2021. jan. 4. 21:48
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Márpedig akkor nincs mese, ha nincs túltöltve és elég benne a víz, akkor a por lesz sok. Mást nehéz elképzelni.
2021. jan. 5. 15:45
 22/40 anonim ***** válasza:
De elképzelhetetlennek tartom, hogy se a mosási, se az öblítési fázisnál nem oldódik fel a por és a vègén sokan kirázzák a ruhából.
2021. jan. 5. 15:59
 23/40 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam elsőre, hogy ezeknél a nagyon takarékos mosógépeknél inkább a gél az ajánlott.

Csak ágyneműhöz talán nem, vagy fehérekhez.

2021. jan. 5. 16:19
 24/40 anonim ***** válasza:
De a gél is a vízben oldódik és a por is. Nekem a Samsung mosógépem, ami szintén energiatakarékos, simán megbirkózik a porral. Kiméred a mosószereket vagy csak úgy találomra teszed bele?
2021. jan. 5. 16:50
 25/40 A kérdező kommentje:
Hát úgy-ahogy kimérem, ebben a gépben már mindenképp.
2021. jan. 6. 09:14
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát, akkor meg is van a gond. Nem véletlenül írja rá a gyártó, hogy mennyi kell belőle. De az én tapasztalaton nagyon sokszor az, hogy az ajánlott mennyiségnél kevesebb is elég.

Illetve ahogy írtad, a Mix programot használod, ebbe nem tehető be az a súlyú ruha mennyiség ami maximálisan meg van adva. Ezek nem viccből, vagy a gyártó kukacoskodása miatt vannak kitalálva. Ha megfelelő programra, megfelelő mennyiségű ruhát és mosószert adagoltok, a víztakarékos gépek is kimosnak. Csak egyszer próbáld ki 🙂

Lehet, hogy a többi program hosszabb, de legalább rendesen kimossa azt a mennyiségű ruhát. Azért mert tovább tart, nem jelenti azt, hogy több áramot vagy vizet fogyasztana, vagyis vizet nyilván többet, mert 8 kg-hoz nem annyi kell mint 2 kg-hoz, de csekély mértékben növekszik meg.

2021. jan. 6. 09:55
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, próáblj ki egy olyan programot, ami maximális ruhatöltetet enged. Ez jellemzően valami pamutprogram szokott lenni, vegyes cuccokat tudsz mosni ott is 40 fokon. Ne tedd tele, mérd ki a mosóport és meglátod. Ha így sem lesz jobb, akkor térj át a folyékonyra.
2021. jan. 6. 10:33
 28/40 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy azért van kevesebb ruhamennyiség megadva, mert nem minden program mossa ki rendesen. Bár a Mixen elég intenzív dobmozgás van. A régi gépen látszódott nagyon jól, hogy a pamut a legintenzívebb, a műszál kevésbé, a különböző kímélő programok még kevésbé.

Nekem mindenképp a Mix kell ilyen töltetre, esetleg az Easy Care, de az brutálisan hosszú, nem tartom indokoltnak. A Cotton szerintem ártana a ruháknak hosszútávon.

Kifejezetten keveset nem akarok beletenni, mert centrifugáláskor így is hajaz a Hajdu Energomatra.

Egyébként nincs gond a mosógéllel használva, minden tiszta, illetve egyszer olyan foltot is hozott ki textíliából, amiben nem reménykedtem. Csak a maradék mosóport használnám el. Mondjuk azt Pamut programon, 60 fokon, esetleg Allergy Care.

2021. jan. 6. 10:40
 29/40 anonim ***** válasza:

Nem azt mondom, hogy térj át a pamutprogramra, csak az lett volna a javaslatom, hogy egyszer próbáld ki, feloldódik-e a mosópor. Maximum nagyon kényes darabot abba a mosásba nem dobsz be.

De a törölközőket, ágyneműket valószínűleg úgyis azzal mosod, oda el lehet használni a mosóport, a többihez mehet a folyékony.

2021. jan. 6. 10:53
 30/40 anonim ***** válasza:
Én is így csinálok: törölközők, ágyneműk mosópor, 60 fok, pamut program. Minden más kímélő programon, folyékony mosószerrel.
2021. jan. 6. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!