Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A zselésítőket csak a hideg...

A zselésítőket csak a hideg matériába szabad keverni?

Figyelt kérdés
legutóbb egy darabig forraltam a lekvárnak valót és csak azután öntöttem bele a cukorral összekevert zselésítőt. Összeállt egy nagy gubancba, és még a meréskor is volt a lábas fenekén belőle egy kevés. Talán ki kellett volna kevernem a melegből kivett bizonyos mennyiséggel? Vagy várjam meg, míg kihűl, aztán újra forraljam az egészet?
2020. aug. 4. 12:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hidegen tedd bele és kavargasd, úgy eloszlik benne.
2020. aug. 4. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem azér, de rá van írva. Mind a mennyiségi arányok és a helyes felhasználás!
2020. aug. 4. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Értem én, csak szeretnék elfőzni a nagyon híg anyagból. Azóta viszont olvastam olyant, hogy főzi, aztán a kimeregetés előtt teszi bele a zselésítőt.
2020. aug. 4. 15:19
 4/15 A kérdező kommentje:
Ha hidegen belekeverem, nem főzhetem el a szilva rengeteg levét. Túl sok zselésítő kéne bele, és ezzel túl sok tartósítószer is kerülne a lekvárba, amitől ódzkodom. Száraz dunsztba rakom, akkor sem romlik meg, ha kevesebb tartósítószer van benne.
2020. aug. 4. 15:23
 5/15 anonim ***** válasza:

Akkor ne dzsemet készíts, hanem lekvárt. Abba csak cukor, vagy édesítő kell és addig főzni, amíg el nem fő a leve.

Én úgy szoktam, hogy a tűzhely tetején olyan edényben teszem fel főni, ami utána a sütőbe is kerülhet. Felforralom a cukorral, majd beteszem kicsi lángon a sütőbe. Időnként ránézek, megkeverem. Nem ég le és nagyon finom lesz.

2020. aug. 4. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Olyan sokáig viszont nem szeretném főzni. Káros anyagok keletkeznek(ha belegondolok, a szilvalekvárt napokig főzték!?) Azt hiszem, valami levét kéne fölfogni, elnyerni még hidegen, abba belekeverni a zselésítőt, és ha kedvem szerint kicsit besűrűsödött, beletenni a nagy mennyiségbe és egyet forralni.
2020. aug. 4. 15:44
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem keletkezik abba semmi káros, csak kevergetni kell, hogy a víz elfőjön, mert másképp nem tűnik el belőle. Azért kell folyamatosan keverni, mert a sürü rész odaég az alján.

Ha kitöltöd és lezárod üvegbe, fordítsad fejre, és úgy tedd szárazdunsztba, nem kell tartósítószer sem. De ezt is megtalálod a neten. Anyósom évek óta így csinálja tartósítószer nélkül.

Viszont zselésítő izéket senki sem használ a környezetünkben.

A celofánnal lezárt pedig idővel beszárad ahogy áll. Nagyszüleimnél így a 2 éves lekvár a negyedére esett össze, és jó kemény lett; jó elszopogatni való

2020. aug. 4. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Ugye most az az elmélet dívik, hogy minél közelebb az alapanyaghoz, minél kevesebb konyhai technológia. Megőrjítik az embert.:)
2020. aug. 4. 16:30
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, de talán neki kéne állnom. Ideért a szilva, ami azért már más, mint a több mint egy hete leszedett, félig érett. Mondjuk azt a régi módon agyonfőzött szilvalekvárt látni se szeretném, a zselésítős viszont nagyon finom.
2020. aug. 4. 16:38
 10/15 anonim ***** válasza:
Mi leszoktuk darálni húsdarálón, úgy eleve pépet kapsz, és nem kell órákig pépesre főzni. A héllya sem lesz nagy darabokban benne.
2020. aug. 4. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!