Miért van az, hogy a mosott ruhák szekrényben 1-2 hét múlva büdösek lesznek?
Túl van hordva és nem mosod ki elég alaposan.
Lehet, mosás előtt áztatni kéne, vagy kétszer kimosni hosszabb mosásban.
Esetleg mosás után ecetben áztatni.
Szerintem az egyik ok a túlhordott ruha lehet, a másik, hogy rövid programon mosod, a harmadik pedig a folyékony mosószer. Évtizedekig folyékony mosószerrel mostam, én is mindig olyan savanyú szagúnak éreztem a ruhákat, és valahogy soha nem voltam elégedett a tisztasággal, pedig én is Arielt vagy Persilt szoktam használni. Pár hónapja vettem mosóport kíváncsiságból, azóta érződik az öblítő illata a ruhàkban, pedig minimális mennyiséget használok, és én sokkal tisztábbnak is látom a ruhákat. És a tévhitekkel ellentétben nem rakódik le a mosópor a gépben, sem pedig az adagolófiókban ha megfelelően van adagolva. Eddig a Persilt próbáltam csak, illetve a fekete kényes ruhákhoz meghagytam a Perwollt.
Egyszóval: nekem a mosópor oldotta meg ezt a problémát, esetleg egy próbát megér neked is :)
8:
Azt jelenti, hogy mondjuk egy nadrágot minden nap felveszel és minden nap sokat belepukizol, vagy a malacok közt jársz vele, akkor már 7-8 nap után szaga van, ami másnak érezhető. Ha nem mosod ki, hanem mondjuk még 5 hétig hordod, akkor az emberszag a mélyebb szövetrétegekbe is beveszi magát, sőt masszívabban ott van.
Akkor nyilván nem elég neki annyi mosás, mintha 1 hét után mostad volna ki, pl. egy 50 perces 40 fokos.
Akkor már kéne néhány órán át áztatni, vagy kétszer 2 órás mosásban mosni.
Ugyanez pl. pólóval, ha 2 nap alatt emberszagú, de még 2-3 napig hordod, akkor jobban beveszi a szagot.
A frissen mosott ruhánál nem érezni, hogy nem lett elég alaposan kimosva, de idővel kijön a szag a mélyebb rétegekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!