Ti kulonvalogatjatok a ruhakat szinek szerint mosasnal?
En mar talan egy eve nem, amikor egy iszonyu lusta pillanatomban mindent bevagtam egybe, aztan azt tapasztaltam, hogy semmi nem vette at semminek a szinet. Elotte mindig ket kulon adag volt, feherek / vilagos szurkek illetve minden egyeb. Nem hasznalok szinfogot es semmi baja egyik ruhanak sem azota se.
Mi lehet az oka, megvaltoztak a ruhak mar es kevesbe eresztik a szinuket? Egy vadonatuj piros cuccot mondjuk ma sem raknek be elso mosaskor a feherekkel, de a nem frissen vasarolt bordo felso, rozsaszin zokni stb egyaltanan nem szinezi oket, a feher poloimon se vettem eszre, hogy besotetedtek volna azert, mert feketekkel vannak mosva.
40 fokon mosok altalaban normal programon, kb egy orat megy a gep. Akkor most mi ertelme ezeknek a szinfogoknak meg a kulonvalogatasnak, elobbi szimpla penzlehuzas, utobbi meg a regi, gyengebb minosegu ruhak miatt megmaradt berogzodes?
Pasikén én nem mosom együtt a színeseket és a fehéreket. Színeseknél ráadásul használok színfogó kendőt is, és 40 fokos, 1 órás mosás után annak mindenféle szine van.
Törölközők után pl ilyen, és nem most voltak először kimosva:
Én két kupacra osztom, feketék/sötétek és fehérek/világosak. A babakék pólóm és a fehér simán mehetnek egybe.
Próbáltam válogatás nélkül mosni, de egy leheletnyit még színfogóval is szürkültek a fehér ruháim. Nem mondanám, hogy "megfogta" volna őket bármi, de nem voltak utána olyan patyolat fehérek.
Azért a mosószergyártók is mikrobetűvel tudnak írni, a mosógépgyártók slendrián kezelésit gyártani.
A nők 90%-a nem tud mosni. Csak bebassza a ruhát, nyakonönti mosószerrel, öblítővel, aztán hadd szóljon.
Meg tudnád adni, hogy milyen forrásból szedted ezt a statisztikát és hogy hány évig tartott a kutatás? Jah meg a tudósok által leírt helyes mosási technológiát, abba leírja, hogy ez a módszer miért is rossz?
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!