Megéri robot porszívót venni vagy csak pénz kidobás, és a fogyasztói társadalom hülyesége?
Gondolkozok azon hogy veszek egy
Xiaomi MiJia Mi Robot Vacuum vagy Xiaomi MiJia Roborock S50 (Mi Robot 2) robot proszívót, de elég borsos az áruk (90-110k). Mennyi élet tartamra lehet szerintetek számítani? Tényleg sok koszt feldszednek ?
Nekem is mindig visszatérő gondolat, de eddig valahogy mindig elvetettem. Kutya van a házban, szóval felmosni úgyis minden nap kell, és az hogy előtte 10 perc alatt felporszívózok az már nem oszt nem szoroz.
Baráti társaságban van többeknek, a felső kategóriások valóban hatékonyak, ha nem lenne kutya én is vennék.
Egy ismerősöm alaposan letesztelte, úgy is, hogy normál porszívózás után eresztette rá a szobára a robotot.
Ennek alapján azt állítja, hogy sűrűn bútorozott szobában 2x jobban, ritkábban bútorozott esetén 3x jobban takarít, mint a normál porszívó.
"Annyi, hogy az olcsó kategóriast még időnként támadta a kutya... de azzal megszokta a drágát meg már le se szarja."
Pedig milyen jó lenne...
A "normál" porszívózás egy erőssen szubjektív fogalom... Ha annál a robotvacak jobban takarít ott súlyos bajok vannak a "normál" módi esetében.
Viszont mozgáskorlátozottaknál, vakoknál teljesen el tudom fogadni a létezését ennek is! Csakhogy nem úgy reklámozzák...
Így van... + azt se felejtsük el, hogy van a piacon 20.000ft ert is, és van többszázezerért is...
És sokan bizony a saját pénztárcájukhoz mérten a 20ezrestől is minőséget várnának el... de csalódniuk kell, így leszólják az összeset...
+ annak akinek van ideje naponta 2naponta kiporszívózni, annak is teljesen felesleges... sőt teny, hogy egy 1600wattos nagyobb teljesítményű, vagy egy ipari géppel semmiben nem veheti fel a versenyt... de olyannak mint pl én, aki egyedül nevelek 2 tinit, van kutya is, macska is... de még tengerimalac is... 130m² házban kimondottan hatalmas segítség, hogy a két kis mikrobi minden délelőtt 9-11között végigporszívózza a házat. Most hogy a gyetekek otthon vannak egész nap, most kötelező udvaron töltött időt rendeltem el nekik arra az időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!