Penészedésre hajlamos párásodó lakásra bármi megoldás?
"bármi megoldás"...
Gyújtsd fel?
Passz, nálunk is megy a páramentesítő gép, a ruhákat szárítógép szárítja, alig főzünk stb., de hetente visszapenészedünk. (Nálunk az alsó sarkokban nőnek cuki fehér pamacskák a parkettaszegélyen.....)
Én már kezdem feladni.
Szellőztetés és szobánként páramentesítő. Az a baj, hogy a pára mellett a hőhíd jelenti a legnagyobb gondot. Vagyis amíg magas a páratartalom, van lecsapódás is a hideg pontokon.
A páramentesítők egy adott kapacitással üzemelnek, nem tudnak megfelelően mentesíteni egy komplett 40-50 nm-es lakást sajnos.
A legjobb az lenne, ha ezeket meg lehetne szüntetni.
Ha más nem, akkor balga megoldásként lehet tennék valamilyen fűtőtestet abba a sarokba is. Ha esetleg van, akkor érdemes egy kis olajradiátorral próbálkozni, aztán majd meglátod használ-e valamit.
Egyébként a penészt ne törölgesd nedves ronggyal, elterjeszted. Miután lefújtad Szavoval, max itasd fel a lecsorgó többletet. Kifehéredik tőle.
Még esetleg a penészölő festéket lehet kipróbálni, de hosszútávon azt sem gondolom megoldásnak.
Én vásároltam egy ózongenerátort pár éve.
Nekem télen a konyhaablak felett jött elő mindig a penész. Aztán találtam ezt a fajta penészirtót.
Jelenleg itt nem kapható, de keress rá neten vagy a PG Colornál, (mi is ott vettük) ezerszer jobb, mint a Szavó. Befújtuk párszor, és el is tűnt a penész. Gondoltam, majd visszajön, de nem jött. A biztonság kedvéért nyáron kifestettünk a Polifarbe Platinum lemosható festékével, és [link] semmilyen penészt nem tapasztaltam azóta a konyhánkban.
Kedves válaszadók! Köszönöm a jó tanácsokat :) Én is válaszolok nektek a kérdésekre:
Párátlanító készülékünk egy darab van, ami minden nap
megy, de csak az egyik szobában.
Szárítógép megvétele remek ötlet és folyamatban van!
Fűtőtestek vannak nem messze a saroktól, de ezek szerint nem sokat számít :/
Szavot vettem a tanácsotokra és ki is próbáltam, most kíváncsian várom, hogy visszajön-e a penész. Egy bajom volt vele, hogy a sok szellőztetés ellenére elég erős hipó szag maradt a szobában.
Szellőztetni csak reggel munkába menet előtt tudok és este ha hazajöttem.
Nekünk van felszerelve több ablakon is arimeo rejtett ablak szellőző-höz hasonló szellőző nyílás de sajnos nem segített :(
Az általatok ajánlott HG Penész és nedvesség okozta foltok eltávolítására szer is ígéretesnek tűnik, meg is rendeltem!
Szóval köszönöm a segítséget, majd jelentkezem az eredményekkel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!