Miért keletkeznek foltok rendszeresen a frissen mosott ruhán?
A mosógépet mosd át üresen ecettel (egy üveg 20% ecet a gépbe), 60 fokos programon - ugyanis valószinüleg bemeszesedett a géped.
Mosáshoz meg sokkal jobb a mosópor, jobban mos és gazdaságosabb is, mert a megadott mennyiség fele böven elég egy gépnyi ruháhaz. Öblitöt ne használj soha, (egyrészt tönkreteszi a gépet, másrészt a ruhának se jó), hanem használj ecetet (20%-osból 1-2 evökanállal az öblitö helyére), igy a ruhák tiszták, szagtalanok lesznek, és a géped is sokkal tovább lesz jó.
Textilmérnök
Köszönöm. Egy dolog miatt mosok folyékonnyal. Szüleimnél a mosógép elromlott és mikor szétszedtük kiderült, hogy eltömítődött teljesen a mosóportól, ugyanis a szemcséi nem oldódtak fel. Pedig jó mosóport használ.
Kimosom a gépet ecettel.
A mi mosógépünk is ilyen. De nagyon érdekesen csinálja: a lakótársam ruhái mindig foltosak lesznek, nekem egyetlen pólóm lesz csak foltos, de szerencsére otthoni és nem annyira zavar. De látom rajta, hogy minden mosásnál plusz foltok jelennek meg rajta.
Ebből én arra jutottam, hogy nem mindegy, milyen anyagú ruhákat raksz a gépbe. Valamint gondolom, nem mindegy a mosószer sem, ő ilyen olcsó, nevenincs dolgokat használ, én arielt.
Mindig teszek mellé ecetet is, mégis van, amikor fog. Ki is volt mosva ecettel, mégis fog.
Ezzel a problémával szerintem hívj fel egy mosógépszerelőt, én már mindent kipróbáltam, ami csak eszembe jutott és ami nem, de semmi nem használt.
"Mosáshoz meg sokkal jobb a mosópor, jobban mos és gazdaságosabb is, mert a megadott mennyiség fele böven elég egy gépnyi ruháhaz. Öblitöt ne használj soha, (egyrészt tönkreteszi a gépet, másrészt a ruhának se jó), hanem használj ecetet (20%-osból 1-2 evökanállal az öblitö helyére), igy a ruhák tiszták, szagtalanok lesznek, és a géped is sokkal tovább lesz jó. "
nekem ezt senki nem hiszi el, bár nem vagyok textilmérnök :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!