Aki mosószódával mos mosógépben! Mennyi mosószódát használsz egy töltetnyi adaghoz? Személyes próba, tapasztalat érdekel. Összehasonlítanám, hogy vajon én túladagolom?
Légy szíves, olyan írjon, aki tényleg rendszeresen használja a mosószódát mosáshoz!
A "keresd meg a neten" hozzászólók kíméljenek. Köszi.
Az, hogy most már le van írva a pontos körülmény.
Vegyél gyári folyékony mosószert amire rá van írva az adagolás, (ezt is mérd vissza egységsúlyra-űrtartalomra) és azzal mossál. Látni fogod mennyire viszi ki. Eztán tegyél ugyanannyi mosószódát helyette és akkor is látni fogod mi történik. Innen pedig korrigálod feljebb-lejjebb.
Aki örökké lepontoz, valami nagyon szegény ember lehet.
A vized pedig jó kemény. A sima mosószer esetében lágy víznek megfelelő mennyiséget kellene betölteni, majd hozzáadni annyi vízlágyítót ami ezt a 19-20 körüli értéket kb 15 liter mennyiségben leviszi 4-es értékre. Ha a ráírt, kemény vízhez való mennyiséget tolnád bele akkor alaposan túlnyomnád és csak pocsékolnál vele.
Mosószódával ezt nehezebb elkövetni, de ennél sem lehetetlen vállalkozás.
Rendszeresen félreérted, amiket írok.
A mosógép márkáját nem azért adtam meg, mert azt képzelném, hogy olyan "extra". Egyszerű mosógép -> számomra annyi a lényeg, hogy mosson és centrifugázzon. Ezt el is végzi. Pusztán azért írtam meg a gép márkáját, mert arról nincs információm, hogy egy mosási ciklusban mennyi vízzel dolgozik, de ha valaki ért a mosógépekhez, akkor talán a márkából meg tudja ezt az adatot határozni. Emiatt írtam meg a márkáját.
Tudom én is, hogy ezen a környéken kemény a csapvíz.
Ahhoz, hogy rendszeresen 0%-ot érjenek a hozzászólásaid, elég sok hozzászólónak kell lepontoznia; ha nem tetszik ez, akkor ne másokat minősíts ezzel kapcsolatban, hanem inkább magadnak tedd fel a kérdést, hogy miért van ez?! (Én sejtem a választ eme kérdésre.)
"Vegyél gyári folyékony mosószert amire rá van írva az adagolás, (ezt is mérd vissza egységsúlyra-űrtartalomra) és azzal mossál. Látni fogod mennyire viszi ki. Eztán tegyél ugyanannyi mosószódát helyette és akkor is látni fogod mi történik. Innen pedig korrigálod feljebb-lejjebb."
És itt újra a félreértésed.
Mondta, írta neked azt valaki valahol ennél a kérdésnél, hogy életemben nem használtam még mosógépet, folyékony mosószert vagy mosószódát? NEM! Ez a kérdés viszont egyáltalán nem is erről szól! Kizárólag a mosószódára vonatkozik a kérdésem!
És ez: "Mosószódával ezt nehezebb elkövetni, de ennél sem lehetetlen vállalkozás."
Konkrétumot kellene írni, nem ilyen fellengzősen, semmitmondóan fogalmazni. Minden általam ismert adatot megadtam. Akkor hogy-hogy nem tudsz konkrétumot írni?
Egyébként szintetikus anyagok mosásához folyékony mosószert használok, a fehér pamutokhoz használom a mosószódát. A családtagjaimnak és nekem pedig - általam ismert más családokéhoz képest - extra sok fehér pamut cuccunk van (szándékosan törekedtem arra, hogy ezt így alakítsam ki, a mosás miatt is.)
A kérdésem pedig totálisan EGYÉRTELMŰEN olyan emberekhez szólt, akik rendszeresen használják a mosószódát. A hozzászólásaid alapján vélelmezhetően te nem tartozol a megjelölt körbe, de ha mégis, akkor miért nem a kérdésre válaszolsz?
Figyu, azt, hogy mennyi vizet használ, az a töltettől függ, senki nem fogja pontosan megmondani, viszont te hajszálpontosan meg tudnád nézni egy nyamvadt vízórával, ha akarnád mennyit használt. Előre is tudnád kalkulálni, ha lemérnéd a száraz ruhát egy pontos mérleggel mielőtt berakod.
Részemről befejezve, kend a hajadra, csinálj amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!