Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Aki mosószódával mos mosógépbe...

Aki mosószódával mos mosógépben! Mennyi mosószódát használsz egy töltetnyi adaghoz? Személyes próba, tapasztalat érdekel. Összehasonlítanám, hogy vajon én túladagolom?

Figyelt kérdés

Légy szíves, olyan írjon, aki tényleg rendszeresen használja a mosószódát mosáshoz!

A "keresd meg a neten" hozzászólók kíméljenek. Köszi.

2019. okt. 4. 10:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A mosógép: LG FH2J3TDN0.
2019. okt. 5. 09:44
 12/19 A kérdező kommentje:

Ezt szoktuk általában venni:

[link]

2019. okt. 5. 09:54
 13/19 A kérdező kommentje:
5, 7, 9! Nem akartál valahova kilyukadni a kérdéseiddel? Válaszoltam a kérdéseidre. Mi a konklúzió?
2019. okt. 6. 03:17
 14/19 anonim ***** válasza:
15%

Az, hogy most már le van írva a pontos körülmény.

Vegyél gyári folyékony mosószert amire rá van írva az adagolás, (ezt is mérd vissza egységsúlyra-űrtartalomra) és azzal mossál. Látni fogod mennyire viszi ki. Eztán tegyél ugyanannyi mosószódát helyette és akkor is látni fogod mi történik. Innen pedig korrigálod feljebb-lejjebb.

Aki örökké lepontoz, valami nagyon szegény ember lehet.

2019. okt. 6. 09:29
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
A gépeden nincs semmi extra, mosás tekintetében csak egy sima elöltöltős.
2019. okt. 6. 09:32
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

A vized pedig jó kemény. A sima mosószer esetében lágy víznek megfelelő mennyiséget kellene betölteni, majd hozzáadni annyi vízlágyítót ami ezt a 19-20 körüli értéket kb 15 liter mennyiségben leviszi 4-es értékre. Ha a ráírt, kemény vízhez való mennyiséget tolnád bele akkor alaposan túlnyomnád és csak pocsékolnál vele.

Mosószódával ezt nehezebb elkövetni, de ennél sem lehetetlen vállalkozás.

2019. okt. 6. 09:38
 17/19 A kérdező kommentje:

Rendszeresen félreérted, amiket írok.

A mosógép márkáját nem azért adtam meg, mert azt képzelném, hogy olyan "extra". Egyszerű mosógép -> számomra annyi a lényeg, hogy mosson és centrifugázzon. Ezt el is végzi. Pusztán azért írtam meg a gép márkáját, mert arról nincs információm, hogy egy mosási ciklusban mennyi vízzel dolgozik, de ha valaki ért a mosógépekhez, akkor talán a márkából meg tudja ezt az adatot határozni. Emiatt írtam meg a márkáját.

Tudom én is, hogy ezen a környéken kemény a csapvíz.

Ahhoz, hogy rendszeresen 0%-ot érjenek a hozzászólásaid, elég sok hozzászólónak kell lepontoznia; ha nem tetszik ez, akkor ne másokat minősíts ezzel kapcsolatban, hanem inkább magadnak tedd fel a kérdést, hogy miért van ez?! (Én sejtem a választ eme kérdésre.)

"Vegyél gyári folyékony mosószert amire rá van írva az adagolás, (ezt is mérd vissza egységsúlyra-űrtartalomra) és azzal mossál. Látni fogod mennyire viszi ki. Eztán tegyél ugyanannyi mosószódát helyette és akkor is látni fogod mi történik. Innen pedig korrigálod feljebb-lejjebb."

És itt újra a félreértésed.

Mondta, írta neked azt valaki valahol ennél a kérdésnél, hogy életemben nem használtam még mosógépet, folyékony mosószert vagy mosószódát? NEM! Ez a kérdés viszont egyáltalán nem is erről szól! Kizárólag a mosószódára vonatkozik a kérdésem!

És ez: "Mosószódával ezt nehezebb elkövetni, de ennél sem lehetetlen vállalkozás."

Konkrétumot kellene írni, nem ilyen fellengzősen, semmitmondóan fogalmazni. Minden általam ismert adatot megadtam. Akkor hogy-hogy nem tudsz konkrétumot írni?

Egyébként szintetikus anyagok mosásához folyékony mosószert használok, a fehér pamutokhoz használom a mosószódát. A családtagjaimnak és nekem pedig - általam ismert más családokéhoz képest - extra sok fehér pamut cuccunk van (szándékosan törekedtem arra, hogy ezt így alakítsam ki, a mosás miatt is.)

A kérdésem pedig totálisan EGYÉRTELMŰEN olyan emberekhez szólt, akik rendszeresen használják a mosószódát. A hozzászólásaid alapján vélelmezhetően te nem tartozol a megjelölt körbe, de ha mégis, akkor miért nem a kérdésre válaszolsz?

2019. okt. 6. 10:24
 18/19 anonim ***** válasza:
12%

Figyu, azt, hogy mennyi vizet használ, az a töltettől függ, senki nem fogja pontosan megmondani, viszont te hajszálpontosan meg tudnád nézni egy nyamvadt vízórával, ha akarnád mennyit használt. Előre is tudnád kalkulálni, ha lemérnéd a száraz ruhát egy pontos mérleggel mielőtt berakod.

Részemről befejezve, kend a hajadra, csinálj amit akarsz.

2019. okt. 6. 14:18
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem kenem a hajamra, bár már próbáltam egyébként a mosószódával történő hajmosást, mert a zacskójára az volt írva hogy haj- és kézmosásra is alkalmas. Ki is próbáltam. Nem igazán jött be, de lehet, hogy csak túl sok volt a mosószóda.
2019. okt. 6. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!