Aki mosószódával mos mosógépben! Mennyi mosószódát használsz egy töltetnyi adaghoz? Személyes próba, tapasztalat érdekel. Összehasonlítanám, hogy vajon én túladagolom?
Légy szíves, olyan írjon, aki tényleg rendszeresen használja a mosószódát mosáshoz!
A "keresd meg a neten" hozzászólók kíméljenek. Köszi.
Gyors vagy! :-)
Olyan esetben, ha nem teszek mellé egyéb más mosószert és 5-6 evőkanálnyi mosószódát használok, az irdatlan sok vajon?
Kérem, írjatok, hogy színes ruhához is használjátok-e és ha igen, mennyit?
Színeshez ne használd semmikép! Én egy ideig használtam, és több ruha foltos lett tőle, helyenként kifakult a színe.
A mosószóda csomagolásán rajta van az adagolás, én onnan néztem le mikor elkezdtem használni, egyszer kimértem, azóta csak találomra.
Mennyi ruhához, vazze, mennyihez?
1 kiló ruhához megfelelő mennyiséget írjatok, ne csak azt, hogy mennyit szoktatok bele.aszni.
Nekünk régen olyan mosógépünk volt, amibe kb. 5kg ruha fért, 7 hónapja egy új gépünk van, annak 8kg-os a kapacitása.
Amikor viszonylag tele van, akkor 3 óra 45 perc kb. a mosási idő, ha félig van nagyjából, akkor másfél óra.
A fele töltethez raktam 5 vagy 6 kanálnyi mosószódát. Így sok? Citromsavas vízzel öblítünk.
Merőkanál? Kávéskanál???
Vegyél egy 30ml-es (3cl) kis műanyag poharat, azzal pontosan tudod mennyit zúdítasz bele. Perwollból 20ml/kg a gyári ajánlás lágy víz és enyhe kosz esetén.
Milyen keménységű a vized? Mondjuk tökmindegy, mert semmi mást nem csinálsz, csak vízlágyítót adsz a vízhez nyakra-főre, vakon, teljesen céltalanul. Mosószert, amiben olyan adalék van ami lebegteti a koszt, micellát képez, semmit.
És az hány gramm? Vagy hány ml? A kanál, evőkanál nem mérőeszköz. Egy mosógép nagyon kicsi, könnyű eltolni a mosási egyensúlyt, amit a ruha-kosz-vízmennyiség-vízminőség határoz meg.
Milyen a vízkeménységed?
Eddigi összes - családtagjaim által vásárolt - teljesen átlagos mosószóda zacskón szereplő használati javaslatban EVŐKANÁLban volt megadva az, hogy mennyit tegyen a felhasználó a mosáshoz. Nem én találtam ki. Emiatt adtam meg evőkanálban a mennyiséget.
Ettől függetlenül természetesen lemértem már azt, hogy ez mennyi pl. ml-ben, de van grammos mérlegünk is, bár nagyon kétlem azt, hogy bárki is mérleggel mérné, hogy mennyi mosószódát vagy mosószert tesz a mosógépbe (rajtad kívül).
Mércés műanyag mérőedénykém van, amely ml skála található. A 6 ek (evőkanál) mosószóda az 80ml a mérőedény szerint.
Vízkeménység: 19-24 nk°, összes keménység: 190-240 mg/l CaO. (Ez nem az én keménységem, hanem a vízé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!