Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mikor kell lecserélni egy...

Mikor kell lecserélni egy fűtésrendszert?

Figyelt kérdés
Családi ház vásárlás előtt állok, és tudom, hogy egy komplett rendszer csere lehet akár 2 millió forint is. Muszáj lecserélni? Vagy honnan lehet tudni meddig lesz jó? Azt sem szeretném, hogy a ház felújítása után kelljen majd 2-3-év múlva szétszednem. Jelenleg vegyes és gáz kazán van, régi vastag csövek, nagy öntöttvas radiátorok. Nem lehet csak azokat cserélni és a csöveket és a rendszert hagyni? A ház a 80-as években épült. Előre is köszi a válaszokat, bocsi csak tényleg nem értek hozzá...
2019. jún. 7. 08:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha átnézeted valaki szakértővel,egy víz-gáz-központi fűtésszerelővel,akkor ö megtudja mondani a csövek állapotát.Ha még tele van a rendszer vízzel,akkor nagyobb az esély rá,hogy még menthető,de nem 100%.
2019. jún. 7. 09:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Folyamatosan lakják a házat, fűtik, elvileg semmi probléma vele. Csak ugye házvásárlás után minden ismerősöm ezzel kezd..hogy elektromos hálózat, fűtésrendszer. Nekem sajnos nem olyan jó az anyagi helyzetem, ha nem fontos engem annyira nem zavar, ha csak az esztétikai szempontot nézem.
2019. jún. 7. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szaki, de szerintem, ha vastag csőves a rendszer, akkor az még nem cirkós, hanem gravitációs. Annak elég nagy a tehetetlensége, nem jól szabályozható. Gondolom azért van vegyes kazán is, mert drágállották a gázt.

Kérdezd meg, hogy hány m3 gáz és fa ment el egy évben, annak a költségét vesd össze a felújított rendszer árával és fogyasztásával. Energetikai tanúsítvány kalkulál hőszükségletet, abból kiindulhatsz.

2019. jún. 7. 23:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Végül mi lett a fűtésrendszerrel? Mi most pontosan ugyanebben a cipőben járunk.
2020. jún. 7. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!