Gáz fűtést szeretném lecserélni családi házban. Napelemes megoldás érdekel. Milyen árban csinálják? Megéri?
Igen családi ház. Nekünk ők csinálták: enhome.hu
Minden infot megtalálsz az oldalukon, árak is vannak, de kimennek felmérni, hogy nektek mi lenne jó. Nekünk a 7,56 kw-os rendszer van, ez azt jelenti hogy óránként ennyi áramot tud csinálni. Ez nekünk akkor 2,3 millióba került, de ahogy néztem azóta már drágább. Hőszivattyúból nekünk egy 16 kw-os panasonic van, nagy a ház, 320 négyzetméter, azért lett ekkora, de vannak kisebbek is. Ehhez is szakembert kell hívni, aki kiméri hogy nektek mekkora kell. Fontos, hogy ez radiátoros rendszerrel nem a legjobb, mert oda 60 fokos víz kell, míg a padlófűtés 30 fokos vízzel dolgozik, és ezt a hőszivattyú sokkal hatékonyabban állítja elő. Nálunk padlófűtés van mennyezeti fűtés/hűtéssel kombinálva. Ezen a télen csak így fűtöttünk, én a gázt is ki is köttettem. Épp nemrég számolgattam, így most a leghidegebb hónapban 50000 körül volt a fűtés, míg a gázszámla telente 130000 forint volt.
Most mennyit költesz gázra?
Mennyit szeretnél villanyra?
Szigetelésed van? Milyen?
és a legfontosabb: Házadnak mekkora a hőszükséglete?
Azért ezekre nem árt választ kapni, főleg az utolsóra egy épületgépésztől, aki aláírásával hitelesíti a hőszükséglet számítást.
Nem hinném, hogy ez túlzott óvatosság 5-6 millió forint elköltése előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!