Kéményes gázkonvektor cseréje - ősrégi FÉG konvektoromat szeretném lecserélni egy korszerűbb Lampard típusúra. A kérdés: bármely kéményes konvektor cseréhető bármely másik kéményesre? Ezt bármelyik gázszerelő megcsinálja?
Semmi sem bonyolitja dolgot.
Olyan gázszerelőt kell keresni,akinek van jogosultsága a garanciális papirt leigazolni .Különben elvesziti a garanciát .Bármi hiba adódik a garancia alatt,ő vagy (ők)fogják javítani is.Előfordul hogy újra kell beszabályozni a gyári beállítást .
Előszőr beszèlj gázszerelővel, hogy megy e így simán a csere, vagy a kèmènyről kell e mèg valami papír. Nehogy ilyesmi miatt ne üzemeljèk be. Nekem legutóbb teljes felülvizsgálat is volt a cserèvel, mert ez volt előírva.
Pontos, aktuális infót, gázszerelők től kaphatsz.
Csak arra vigyázz, hogy most már a kéményekkel van valami fakszni és ha nem olyan (bélelt?) a kéményed, akkor nem kapsz engedélyt. Ezért szokták az emberek inkább veszni hagyni a garanciát és feketén felrakatni.
Ha javíttatni kell a konvektort, akkor is százszor olcsóbb, mint a kéménymacera.
3-as vagyok és most látom, hogy mit írtál.
Nem fogsz kapni engedélyt a konvektorra, míg meg nem csináltatod a kéményt! Ez tuti, a szomszédomban ezért lett parapet konvektor.
Ha már vesziteném a garanciát,akkor elég egy vízvezeték szerelőt keresni,hogy flexibilis csővel kösse össze a csővégeket .A viz,gáz fűtés szerelés egy szakma .
Mi több ezt minden vasas szakmával rendelkező megtenné ,csak 2 csőfogó szükséges hozzá.Szappanos vizet meg mindenki tud csinálni otthon ,hogy a tömörséget le ellenőrizze .
Láttam én már hogy ellenőriztek a kéménynél a kémény seprők . A tükröt tőlem kérték ,a huzatot meg az öngyújtó lángjával ellenőrizték .Akkor most miről beszélünk ?
Ha minden béleletlen kéményt letiltanának ,a fél országban nem lenne fűtés .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!