Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan lehet "túlélni" társash...

Hogyan lehet "túlélni" társasházban a fürdőszoba felújítását?

Figyelt kérdés

Le kell verni körben a csempét, plusz a taposót is. Wc, csap csere, vízvezetékek cseréje...

A párom csinálná, ő 4 nap munkát mondott és hogy 200 ezer alatt megússzuk. Aki mostanában újított/újíttatott fel ez reális?

Mennyi ideig kell wc nélkül lenni? Ezt egy társasházban hogy tudja megoldani az ember, ha nincs jóban a szomszédokkal? Hogy viselné ezt a hangzavart a macska? A fürdőszobán nincs ablak, így óriási lesz a por, takarításra +1 napot rá kell szánni? Mennyire lesz rossz a harmadik emeletről lehordani a "szemetet"?

2019. máj. 22. 14:20
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Nem igazán értem, miért kell kötekedni. Ez a szakmája, kőműves burkoló. Igaz, 20 éve végzett és régóta nem ebben dolgozik főállásban, de maszekban szokott csempézni és taposózni is.

Én csak azt írtam, amiket ő mondott. Első nap bontás, második vízszerelés, harmadik csap-wc csere+talán csempézés elkezdés aztán taposózás, vagy fordítva (én nem értek hozzá túlzottan). Mint mindig, biztosan most is becsúszna némi időhúzó hiba, így én 5-6 napra gondoltam inkább mindennel.

2019. máj. 22. 19:02
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

En meg nem igazan ertem hogy miert nem lehetett azt is kiirni mar startbol hogy mi a szakmaja. Sokat szamit a valaszadasban.

De attol fuggetlenul nem lesz meg egyedul 4 nap alatt.

2019. máj. 22. 19:42
 13/27 anonim ***** válasza:
73%

Miért nem bízol a párodban???

Ha lehet fürödj meg a munkahelyeden, vagy ismerősnél.

A wc már nehezebb eset, de gondolom az rögtön visszakerül a helyére.

1nap egy 8nm fürdő kitakarítására???

2019. máj. 22. 20:49
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy épeszű ember nekiállna anélkül egy ilyen munkának, hogy az lenne a szakmája. Azt gondoltam, hogy ez magától értetődő.

Ki írta, hogy nem bízok? Vagy az már nem bízás, hogy megkérdeztem itt, hogy másoknál ez hogy működött? Hű.

Nincs munkahelyem, itthonról dolgozom, ismerősök pedig nem nagyon laknak a környéken, ezért is lennék bajban. A wc meg azért, mert azt körbe is kell taposózni ugye. Írtam, hogy nincs ablak a fürdőben, így át kell trappolni a fél lakáson, hogy a sitt eljusson egyáltalán az ajtóig. Ráadásul az egész lakás egy merő por lesz gondolom, ami azért nem olyan kis feladat. Fugázás után átpucolni mindent, visszapakolni a fürdőbe... Nem hiszem, hogy sok lenne az egy nap.

2019. máj. 22. 20:56
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy épeszű ember nekiállna anélkül egy ilyen munkának, hogy az lenne a szakmája.

Pedig el sem hinned hanyan nekifognak megis.

Szomszed bacsi, igaz nyugdijas, de egyedul 3 het alatt kesz lett.

2019. máj. 22. 21:03
 16/27 A kérdező kommentje:
Ha nem ért hozzá, viszont szép is lett, akkor nagyon ügyes. Én nem mernék nekiállni semmi ilyesminek, még így is nehezen...
2019. máj. 23. 04:08
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi a túró az a taposó? :D

Hát, elég nagy szívás egyébként, gyerekkoromban csináltunk ilyet, még szerencse, hogy a szomszéd lépcsőházban volt a mamámnak egy lakása, oda tudtunk járni mosdóba meg zuhanyozni...

Nektek nem lakik közelben ismerős?

Egyébként igen, plusz 1-2 napot mindenképp érdemes rászámolni, egyrészt a takarítás miatt, másrészt az ilyen munkáknál törvényszerű, hogy előjön valami váratlan marhaság. :D

Azontúl szerintem reális, pár éve a komplett házat újítottuk fel 2-3 hét alatt, igaz hogy elmebeteg agyrém pár hét volt, nem aludtunk, nem dolgoztunk, csak a felújítás, plusz egyszerre 6-7 szakember dolgozott a házon, de sikerült.

A macskát nem kell félteni, biztosan fog duzzogni, de baja nem lesz.

A szemetet tényleg szívás lehet majd lehordani... :/

2019. máj. 23. 08:46
 18/27 anonim ***** válasza:

"A wc meg azért, mert azt körbe is kell taposózni ugye"

Valamikor úgy csinálták, de ma már nem szokták "körbe taposózni".

(Gondolom, hogy ez nálatok a padlólapot jelenti?!)

A WC-t a padlólapra kell a végén ráültetni, lecsavarozni, majd körbe szilózni.

Vagyis szinte egész idő alatt használható lesz, hiszen a felszedett vagy már új WC-t ideiglenesen bármikor vissza lehet tenni a csatornabekötés fölé arra a pár percre amíg valaki elvégzi a dolgát.

Remélem segítettem megoldani az egyik fő problémádat.

2019. máj. 23. 10:56
 19/27 anonim ***** válasza:

A szomszédaink elkezdték szeptemberben. Kivettek két hét szabit, annyi idő alatt kész lesz. Karácsonykor pakoltak be. :) (Mondjuk ők falaztak is és elszívó csövet gipszkartonoztak be, stb.) Haverokkal csinálgatták és elég szép lett a végeredmény amúgy, pedig egyiknek sem szakmája, de ennyi idő alatt én őszintén... eret vágtam volna.

Egyébként a kádat bent lehet hagyni, illetve be lehet kötni az újat egy nap alatt. Ha más nem, tényleg lavorban is lehet mosakodni pár napig. A wc használat is megoldható ugyanígy.

Szerintem a 200 ezer kevés, de ez csak az én egyéni véleményem. Jó ha a burkolat kijön belőle, de ez persze igény függő.

Por: Lesz. Sok. Érdemes fóliát leteríteni oda, ahol mászkálni fogtok a sittel a bejárati ajtóig. A többi ajtót csukva tartani és azokra is két darabból, egymással fedésben fóliát ragasztani. Így a lakás többi része megmenekülhet.

Sitt: Az is sok lesz. Nem jó lecipelni és építési törmelék, tehát nem dobhatod be a kommunális hulladékba. Hulladéklerakón átveszik. Bizonyos kilóig ingyen. Érdemes rá markos legény haverokat meginvitálni, mert egyedül szívás. Arra is fel kell készülni, hogy sima szemeteszsákban le sem tudod vinni. Sittes zsák kell, vagy valamilyen láda. Ha megtudjátok oldani a hulladékudvarba szállítást, ez a legolcsóbb. Vagy valamilyen pici konténert rendeljetek.

A szomszédok nyilván nem fognak örülni, de illik átkopogni, szólni, hogy ne haragudjanak a pár napos hangzavarért, vagy a faliújságra kitűzni egy cetlit. Gondolom nem este 10-kor veritek le a csempét, mindenki ki fogja bírni...

A takarításra szerintem ne egy napot szánj rá. A te életed takarításból fog állni a munka alatt, után. Utána egy alapos nagytakarítás szerintem legalább két nap, de ez szintén igény függő.

A macska nem fogja jól viselni eleinte, de be kell csukni valamelyik szobába. Ne tudjon közöttetek mászkálni a mocsokban és ijedezni a hangoktól. Túl fogja élni.

2019. máj. 23. 10:57
 20/27 A kérdező kommentje:

Taposó:

[link]

Ami a földre kerül. :D

Sajnos nem lakik a közelben senki.

De itt is körbe kell majd járólapozni, szerintem ez mindenhol így van (?) Legalábbis ahol én járok.

A kád az marad, csak a többi lesz kicserélve.

Köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 23. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!