Kifizeti-e a biztosító a társasházban a fürdőszoba kibontását és helyreállítását?
Ki kellene, hogy fizesék, mivel az általuk biztosított dolog hibásodott meg és emiatt kellett a fürdődet szétbombázi, máshogy a kárt sem beazonosítani, sem megszüntetni nem lehet.
Ami fontos, hogy mivel leáztatás, a további károkozást azonnal meg kell szüntetni, vagyis nem kell a kárszakértőre várni, viszont nagyon jó, ha mindent lefotóztok. Azt is, hogy nálad mi volt a helyzet, azt is, hogy a szomszédnál mi volt a helyzet, utána lehet bontani. Ha még azelőtt be kell zárni, hogy a kárszakértő kiérkezik, akkor a bontott állapotot is le kell fotózni.
Egyébként szokott lenni kisebb huzavona, hogy akkor ki is fizet, van, hogy az egyik biztosító a másiktól elutasítást vár és csak akkor fizet, ettől nem kell parázni, idővel rendeződik a dolog.
Köszönöm a megerősítést, csak hát nálam az égvilágon semmi nem látszik a beázásból, mivel a vízóra se pörög, szóval a lefolyóval van gond.
Mindenesetre holnap a szerelő kibontja és majd okosabb leszek.
Még azt nem tudom, hogy a javítás árát, majd a biztosítói szemle után kinek a nevére kell írni.
De a kárt már bejelentettétek? Emailben is nyugodtan küldheted, gyorsabban válaszolnak, intézkednek, mert hát a lefolyót használod kell. Fel is hívhatod őket akár, miután átküldted.
Ha nálad van a gond, a te nevedre kérd a számlát, ha te vagy a szerződő.
Azokat a részeket, amiket a szerelő kicserél, ne dobd majd ki.
Elmentek a szerelők és úgy tűnik nálam volt a gond, a kádtöltő csaptelep mindkét Z idomja eltört (gagyi kínai cucc)és a a falon csöpögött a víz ki tudja mióta és onnan meg az alattam lakóhoz. Így nem volt nagy kár, szóltam a biztosítónak és majd kijönnek, pedig mindössze 20-30 ezres a javítás költsége.
Köszi mindenkinek. (Most is tanultunk valamit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!