Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Zsindely vagy cserép?

Zsindely vagy cserép?

Figyelt kérdés

Tetőcsere előtt állunk. Nekem a cserép tetszene, de férjem zsindelyt akar a súlya miatt.

A ház 50 éves, vizesedés 0, repedések nincsenek, jelenleg pala tető van rajt.

Tudom hogy sok mindentől függ de nagyjából mekkora különbség van súlyban egy m2en?

Illetve valóban rosszat tenné az alapnak? Hívtunk tavaly statikust ő mondta hogy az alappal nincs gond masszív (akkor még nem volt szó tetőcseréről).

Illetve árban is tudom lenne különbség, itt kb meglehet saccolni mennyi? :)

A ház alapja úgy be 95m2 a tetőt úgy 200m2-re számoltam. :)

2019. ápr. 28. 18:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A cserép típustól és felrakás módjától 3-4szerese a palának. Azért nem mind1 hogy 2 vagy 7 tonna van a fejed felett. Plusz esetleg még a hó!!
2019. ápr. 28. 18:56
 2/15 anonim ***** válasza:

Itt nálunk nagyon sok régi 150 éves vályogházon beton cserepek vannak és nem jelent gondot a súly ezeknek még rendes alapjuk sincs. A zsindely jóval olcsóbb de nem tartós egy 30 év után elkezd rohadni. Ha pedig rosszul van leragasztva könnyen beázik. A cserép kibir akár 100 évet is de drágább. A kettő között van valahol a pléh tető azt raktuk nemrég a melléképületeinkre az olcsóbb mint a cserép és tartósabb mint a zsindely de nincs is akkora súlya.

Ha van beton alap a tető súlya nem oszt nem szoroz a könnyű tetőt a szél is könyebben viszi.

2019. ápr. 28. 18:56
 3/15 anonim ***** válasza:

Jelenleg a cserép a menőbb .A választék is nagy.A beton cserepek elég nehezek.Kb 10 db megy 1m2 be ,kb 40 kg.

Az árak ezekből 200-220 fölé ugrottak .

Zsindelynél az egész tetőt be kell deszkázni. A fa árak is nagyon felmentek .A zsindely árában nem vagyok jártas .

Ami a súlyt illeti,legkönnyebb a cserepes lemez.

Ebből sokszor van akció is .Nem kell tetőt bontani,mehet a palára,igy a pala eltüntetése sem okoz gondot.

A tetőt kell újra lécezni .Nem lényegtelen a munkadíjban ,hogy milyen gyorsan lehet megcsinálni .

2019. ápr. 28. 18:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Ács mit mond? Mire lett tervezve a szerkezet?
2019. ápr. 28. 19:01
 5/15 anonim ***** válasza:
Én cserepet javaslok, nekem az van húsz éve és tökéletes. Az alsó épületen meg ONDULINE hullám lemez, de azt rövidesen lekell szedni , olyan rosszul nézki.
2019. ápr. 28. 19:05
 6/15 anonim ***** válasza:

A lehető legkönnyebb, leggyorsabb és legolcsóbb a cserepes lemez.

Nálam is ez van már közel 30 éve és nem bántam meg.

2019. ápr. 28. 19:09
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha kevés a pénz akkor zsindely, ha van lóvé akkor leceltessétek át és betoncserepet javaslok az még a rendes cserépnél is tartósabb állítólag. De a legolcsóbb creaton cseréppel sincs baj csak figyeljetek milyet rendeltek.

Szlovákiában és idehaza egyre divatosabb a hullámlemez tető, mi csináltunk már ilyet is könnyű szerkezetre árban szinte az mint a cserép.

2019. ápr. 28. 19:23
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Pénz arra lesz amire kell, minőségén nem akarunk spórolni csak érdekelt az árkülönbség. :)

A tetőt mindenképp bontanánk mert a régen használt gerendák nem épp biztatóak.

Áccsal még nem beszéltünk mert 2 hete nem találunk olyat aki rá is érne. :D

2019. ápr. 28. 19:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy hány évre terveztek ott élni.

A meggyengült gerendázatot meg lehet erősíteni bontás helyett. A meglevő palára bontás nélkül mehet a zsindely vagy cserepeslemez, ugyanis a pala bontásnál erősen sérül és ha azbesztet is tartalmaz (50 éve az volt kapható), akkor annak az elszállíttatása (mivel veszélyes hulladéknak minősül) tetemes költséget jelent. A nyest elleni védelem cserépfedés esetén talán macerásabb.

2019. ápr. 28. 21:35
 10/15 anonim ***** válasza:

"A tetőt mindenképp bontanánk mert a régen használt gerendák nem épp biztatóak."

Szakember mondta, hogy cserélni kell a gerendát, vagy csak ti gondoljátok?

Nagyszülői házon 100 éve vannak ugyanazok a gerendák, semmi bajuk.

2019. ápr. 29. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!