Le kell cserélnem a tető cserepemet a házon. Békéscsabai mázas volt rajta, de 18 év után cserére szorul. Zsindely, cserép, lemezcserép?
Én cserépre cseréltem. 50 év garanciát adtak az újra. A zsindelyre ennek a törtrészét legfeljebb, a cserepeslemez talán időtállóbb.
Szinte kivétel nélkül minden tetőfedő lebeszélt a zsindelyről, pedig eredetileg azt akartam. Feltette volna bármelyik, de egyik sem ajánlotta. Aztán lehet a cserépre jobb jutalékot kapnak, de végül meggyőztek.
Összegben mindent összeadva nem nagyon volt különbség, így én cserepet választottam.
Zsindelyben is van, amire 50 év garanciát adnak.
Én kb. 10 éve csináltattam, erre 20 vagy 30 évet adtak, jelenleg tökéletes.
A palát kellett lecserélni, de a cserép legalább dupla súlyú lett volna, amit a tetőszerkezet nem bírt volna az ács szerint, így maradt a zsindely. Ennyiből csak valami gagyi cserepet lehetett volna venni. Ha valamikor majd tönkremegy a zsindely, akkor majd épp ideje lesz cserélni a tetőszerkezetet.
A csere éve után volt akkora vihar, hogy a szülői házról (másik településen) levitt vagy 15 cserepet. Csak némi beázás lett, ez szerencse, mert az utcában több házról az összes cserepet levitte. Zsindelynél ilyen veszély nem fenyeget, a komplett tetőt levenni azért ennél nagyobb vihar kell.
Másrészt, a miskolci, pingponglabdánál nagyobb jég is sok cserepet összetört, zsindelynek ez sem kottyant meg.
#1 vagyok
Igaz van cserépből is hitvány, meg zsindelyből is prémium. Nekem mediterrán betoncserép került fel. Ez olyan nehéz, hogy eddig még nem volt 2 év alatt olyan vihar ami megmozdította volna. Meg olyan jég se ami akár csak megkarcolta volna rajt a bevonatot.
Ha úgy akarjuk nézni végül is minden jó. Ahány embert megkérdeztem mindenkinek volt valami okos ötlete (azoknak is akik sose cseréltettek tetőt), tetőfedő azt ajánlja amin a legtöbb a jutalék, vagy olcsón kapja (szerződött mennyiségre, stb.). Úgy voltam vele felnőtt ember vagyok, ezt magamnak kell eldönteni.
Valójában a világ végezetéig lehetne ezen vitatkozni.
A lemezt rögtön elvetném. Esőben nagyon hangos. De ránézésre is gagyi hatása van.
Nekem a normál égetett cserép tetszik legjobban.
De bitumenzsindelyből is már nagyon jók vannak, ha valakinek az jobban tetszik akkor az is jó.
Ház színéhez, stílusához passzoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!